Хипнозата е състояние, в което човек изпада в транс. Тогава

...
Хипнозата е състояние, в което човек изпада в транс. Тогава
Коментари Харесай

Хипноза по време на сън

Хипнозата е положение, в което човек изпада в транс. Тогава става предразположен на подстрекателство, спокойствието и въображението му се ускоряват. В това положение не е като сън, тъй като обектът е нащрек от самото начало. По-скоро се съпоставя с мечтаене или възприятие за изгубване, като потапяне в роман на книга или филм. Обектът е в цялостно схващане, само че е изключил всичко, което го заобикаля сега на хипнотизиране.

Но, какво се случва в случай че заспите по време на внушаемост? Дали тя ще има резултат тогава?

Нашето подсъзнание е отключено по време на сън, и слухът ни реагира на звуци. Това значи, че хипнозата може да ви повлияе, даже когато спите. Но резултата няма да бъде толкоз мощен, в случай че в действителност спите, тъй като сънят и хипнозата са две напълно разнообразни положения.

Ще ги съпоставим с бягането и карането на кола. Единствената аналогия сред бягането и карането на автомобил е, че сте в придвижване. Но задачите на двете дейности са изцяло разнообразни.

 Хипнотични положения

Така че, в случай че задачата ви е да отслабнете, да изгорите калории и по тази причина сте в придвижване, ще изгорите ли, в случай че карате кола. Да, само че напълно малко. И с цел да постигнете задачата си, по рационално е да започнете да бягате, вместо да карате автомобил. Как се свързва това с хипнозата?

Мисълта, че ще имате изгода от хипнозата, като заспите е същата, като да мислите, че до момента в който карате кола вършиме упражнение и горите калории.

Състоянието на сън и на внушаемост са разнообразни положения на мозъка, те служат за разнообразни цели. С други думи, внушаемост изисква вашето интензивно присъединяване.

Можем ли да научите нов материал по време на сън?

Много постоянно се оповестява, че сънят е елементарен метод да научите нещо. Представете си, че до момента в който спите, минава лента на образователния материал пред очите ви и се събуждате на сутринта с материала в паметта си. За страдание, лабораторни данни демонстрират, че макар че може да се обработва сензорна информация по време на сън, когато се разсъните от звука на алармата или рева на бебето, ние не задържаме информацията от по-рано и не можем да я извикаме назад в паметта си.

Въз основа на ЕЕГ записи е открито, че някои хора са запазили информация от съня си, тъй като в действителност са били будни по време на слушане на материала.

 Хипнотизиране

За да бъде хипнозата ефикасна, има няколко неща, които би трябвало да се вземат поради в разбирането по какъв начин работи мозъкът:

Каквато и смяна да желаете в живота си, първо би трябвало да измененията убежденията вътре във вас, на надълбоко равнище, на подсъзнателно равнище.

Подсъзнанието не реагира на дословното значение на думите. Подсъзнанието реагира на облиците и възприятията, с които свързва тези думи. Когато чуете думите пари, здраве, обич, взаимоотношения и така нататък, бързо формулирате възприятие, картина, изображение като го изслуша умишлено и това е това възприятие или облик, който " приказва " на подсъзнанието.

Наистина няма значение дали се или не се чувствате надълбоко хипнотизирани. Има значение, това, че се фокусирате върху сеанса на внушаемост.

Също по този начин, може да забележите, че мозъкът ви се унася и това е добре, тъй като по този начин не се разсейвате от външната среда. Когато забележите, че мислите за друго, просто деликатно насочете мисълта си към сеанса още веднъж.

Хипнозата е като извършения и витамини за мозъка ви. Хипноза е дейно средство, когато се употребява вярно, с цел да се направи каквато и да е смяна, която можем да си представим. Тя е елементарна, само че се нуждае от вашата централизация, предпочитание и безрезервност.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР