Хипертонията или високото артериално налягане е сред най-често поставяните диагнози

...
Хипертонията или високото артериално налягане е сред най-често поставяните диагнози
Коментари Харесай

Измери кръвното налягане с Microlife, контролирай го, живей по-дълго

Хипертонията или високото артериално налягане е измежду най-често поставяните диагнози в международен мащаб. Това я трансформира и в пандемия за актуалното общество. По данни на Националния център за публично здраве и разбори от 2021-ва , близо два милиона са диагностицираните хипертоници в България, а в световен мащаб броят им надвишава милиард. Знае ли се обаче задоволително за болестта?

За да бъде нараснала осведомеността и да се разбере значимостта от навременни дейности за предварителна защита и надзор на високото кръвно налягане, Световната лига на хипертонията инициира 17 май като Ден за битка с хипертонията . Мотото през тази година е " Измери кръвното налягане, контролирай го, живей по-дълго ".

Чрез здравни и осведомителни акции в отбелязването се включва и Българската лига по хипертония в партньорство с разнообразни държавни и неправителствени организации, измежду които и компанията България . Следвайки международните трендове в грижата за здравето, Microlife основава и патентова технологията AFIB. Тя е внедрена в апарати за кръвно налягане, позволявайки откриването на предсърдно мъждене без ЕКГ по време на премерване, даже в домашни условия.

Такива са моделите BP A6 Plus и BP A3 Plus на Microlife , които са част от тазгодишното отбелязване на Деня на хипертонията и могат да бъдат взети от аптечната мрежа в страната на промо цена до края на месец май. На специфична платформа пък е поместена , касаеща най-честите признаци и навременни дейности при положения, породени от хипертония.

Това е от значително значение, тъй като нормално хипертонията протича безсимптомно и доста хора не знаят, че я имат. Някои от признаците за съществуването ѝ включват главоболие, зашеметяване, затруднено дишане, проблеми със зрението или звук в ушите. Ето за какво при появяването на някои от тези фактори, е добре да се потърси мнението на здравно лице и да се правят постоянни измервания на артериалното налягане. За съществуване на болестта може да се приказва, когато получените стойности са 140/90 mmHg или по-високи.

При това положение сърдечният мускул бива бързо изтощаван, защото, с цел да се реализира циркулирането на кръвта в кръвоносните съдове, се изразходва по-голямо количество сила. В разследване на това, хипертонията се трансформира в главен фактор за появяването на инфаркт, инсулт, аритмия, бъбречни и други здравословни проблеми.

Ето за какво виновната грижа за себе си е най-важна. Освен промени в метода на живот и хранителния режим, тя включва и постоянен мониторинг на артериалното налягане. А верният избор на подобаващи апарати за премерване като Microlife може да избави живот.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР