Хиперпигментацията е едно от най-разпространените и сложни за третиране състояния

...
Хиперпигментацията е едно от най-разпространените и сложни за третиране състояния
Коментари Харесай

Новата активна съставка за борба срещу хиперпигментацията

Хиперпигментацията е едно от най-разпространените и комплицирани за отнасяне положения на кожата. Това състояние  води до проблеми с общуването и самочувствието, а и постоянно ни кара да се усещаме безпомощни да се оправим. Има ли метод неприятните петна да се лекуват ефикасно и да се предотврати появяването на нови?

За благополучие проучванията на казуса и търсенето на решения не стопират. И през днешния ден разкриваме коя е новата иновативна съставна част против хиперпигментацията и какво я прави по-ефективна от всичко, което евентуално сте опитвали.

Да стартираме обаче с това  кои са формите на хиперпигментация и главните фактори, които я предизвикват.

 La Roche-Posay
Форми на хиперпигментация  
1. Слънчеви петна или слънчево лентиго: Това са кафяви петна, които се появяват върху частите от кожата, изложени на слънце, като лицето, раменете и горната част на ръцете.

2. Следвъзпалителна или постинфламаторна хиперпигментация (PIH): Често поражда като последица от акне, екзема или пострадване на кожата. Представлява хиперпигментирани макули или петна в засегнатите области.

3. Мелазма: Характеризираща се с кафяви до сиво-кафяви петна, мелазмата нормално се появява по лицето, изключително по скулите, челото, носа и горната джука. Хормоналните промени и излагането на слънце са най-честите аргументи за това положение, като то постоянно се утежнява през лятото.

4. Старчески или чернодробни петна: Тези кафяви или черни петна са свързани с възрастта и нормално се появяват върху изложени на слънце сектори от кожата, като лицето, ръцете и раменете.

 жена хиперпигментация iStock
Фактори за хиперпигментация на кожата
Докато генетиката играе роля за това до каква степен податливи сте към хиперпигментация, някои външни фактори могат да влошат или да провокират нейното развиване:

1. Излагане на слънце: Може би най-значимият фактор за хиперпигментацията, излагането на ултравиолетова (UV) радиация подтиква производството на меланин, който е виновен за цвета на кожата. С течение на времето това може да докара до образуването на слънчеви петна и да утежни съществуващите проблеми с пигментацията. След малко ще разбираем за какво.

2. Хормонални промени: Колебанията в равнищата на хормоните могат да провокират появяването на мелазма или да изострят съществуващата хиперпигментация.

3. Възпаление и контузия: Кожни пострадвания, екзема или акне вследствие на свръхпроизводството на меланин могат да доведат до постинфламаторна хиперпигментация, до момента в който кожата заздравява.

4. Медикаменти и химикали: Някои медикаменти и козметика, съдържащи фотосенсибилизиращи сътрудници, могат да покачат чувствителността на кожата към UV радиация, което води до хиперпигментация.

 La Roche-Posay
Слънчевите лъчи: главен фактор за развиване на хиперпигментация
Сред всички тези фактори слънчевите лъчи се обрисуват като главен извършител. Затова е значимо да разберете връзката сред излагането на слънце и хиперпигментацията.

UVA и UVB лъчите проникват в кожата, предизвиквайки серия от биохимични реакции, които водят до производството на меланин.

Обикновено меланинът служи като натурален предпазен механизъм против UV увреждането посредством попиване и разпръскване на UV радиацията. Но продължителното или интензивно излагане на слънце може да унищожи тази защитна система. Това води до неравномерно систематизиране на меланина и образуването на тъмни петна по кожата.

Освен това ултравиолетовата радиация може да изостри съществуващата хиперпигментация посредством стимулиране на меланоцитите. Това са клетките, виновни за производството на меланин. Така потъмнените зони по кожата ви ще станат по-изразени.


Фотозащита и нейната роля в предотвратяването на хиперпигментация
Терминът фотозащита се отнася до ограниченията, които предприемате, с цел да отбраните кожата си от увреждането от слънцето.

Затова и предотвратяването на хиперпигментацията стартира с включване на широкоспектърен слънцезащитен крем със SPF 30 или по-висок в ежедневната ви грижа за кожата. Това евентуално е нещо, което добре знаете.

Меланинът е главен съставен елемент на кожата, който защищава клетките ни от нездравословните UV лъчи и дефинира красивия и натурален загар на кожата ни. Излишъкът на меланин обаче предизвиква нееднаквост, нежелано обезцветяване и тъмни петна.

Когато възпалението възникне в резултат на излагане на ултравиолетови лъчи, придвижване на възрастта, генетиката, замърсяването или някои процедури, то подтиква производството на меланин. Оксидативният стрес, породен от свободните радикали, води до хронично инфектиране и прекачване на меланин към повърхността на кожата. Когато се натрупва и продължава да съществува, забележимата хиперпигментация утежнява тена и сиянието на кожата.


Новата дейна съставна част за битка против пигментациите
Но не щеш ли вследствие на 18-годишни проучвания La Roche-Posay откриват нова молекула, наречена Melasyl™. За първи път Melasyl™ прихваща непотребния меланин още преди да остави следи върху кожата ви.

Melasyl™ е първата и единствена дейна съставна част, която прихваща прекурсорите на меланин още при започване на процеса на свръхпроизводство. Тя се насочва и към към този момент съществуващите петна и се бори против появяването на нови.

Melasyl™ ще откриете в състава на новия артикул на La Roche-Posay MELA B3, заедно с 10% противовъзпалителен ниацинамид (известен и като витамин B3), който дава по-голяма антипигментационна резултатност.

MELA B3 защищава естествената хубост на вашата кожа с клинично потвърдена резултатност върху всички тонове и видове кожа, в това число и сензитивната. Не съдържа алкохол.

Резултатите са забележими след 1 седмица*

*Потребителски тест, 73 дами.

MELA B3 ще ви достави наслаждение още с тревист, флорален и морски мирис и нова, приятна текстура. Гелът има прасковен цвят и е необикновено лек на досег, осигурявайки по-бързо навлизане в кожата без лепкавост.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР