Химията събира премиерът акад. Николай Денков и съпругата му проф.

...
Химията събира премиерът акад. Николай Денков и съпругата му проф.
Коментари Харесай

Премиерът Денков открехна завесата на личния си живот

Химията събира министър председателят акад. Николай Денков и брачната половинка му проф. Славка Чолакова. Двамата се срещат във Факултета по химия и фармация в СУ. Проф. Чолакова първо е негова студентка, а след това докторант и най-после става най-близкият човек до Денков.

Това може да се каже, че е моят първи дом, тъй като повече време съм бил тук. Това място го привързвам с най-скъпите ми хора, сподели Денков пред bTV. Да се работи с акад. Денков е доста прелестно, тъй като има доста хубави и изобретателни хрумвания, показа Захари Винаров.  

За неприятните резултати на учениците на PISA Денков изясни, че има проблеми и никой не би трябвало да ги отхвърля. Образованието би трябвало да стане по-добро и резултатите да се употребяват за старт на смяната, сподели още Денков. Учителите предизвикат мисленето на децата и би трябвало да се изисква повече мислене, а не наизустяване. И за самите учители би трябвало да има някакви проби, когато излизат от университетите, сподели проф. Чолакова.  И изясни, че децата им сами вземат решение къде да продължат образованието си. За мен е същинско благополучие, че синът ни учи в Англия, а след това и в Съединени американски щати, а след това се върна, за мен това е същинско благосъстояние - младите за заминат да учат в чужбина, а по-късно да се върнат и да допринесат за развиването на България ", сподели още тя.

Премиерското семейство има четири деца. Дъщеря ми се омъжи за испанец и живее в Испания. Тя е глобалист - първо учи тук, направи докторантура в Белгия, а след това работи и в Австралия, описа министър председателят. Тя има и две дъщерички и за празниците се е прибрала в България. 

Младите се интересуват от две неща - да имат перспектива за развиване и положително възнаграждение, сподели още Денков.  

На Коледа се събираме с децата и със сестра ми и нейното семейство. На Бъдни вечер имаме традиция с питката, сподели още проф. Чолакова. Тя дава отговор и за фамилния бюджет и като всеки финансов министър прави бюджета, а по-късно го разисква и с министър председателят. 

Идеята за постната пица доста години затрудняваше българите да получават по-високи приходи, сподели Денков. И изясни, че през идната година ще се вдигнат пенсиите и минималната заплата. Основна цел пък би трябвало да е привличаме повече вложители. Премиерът регистрира, че директните непознати вложения са рекордни и ще минат 7 милиарда лева

Последните шест месеца за мен бяха много сложни, тъй като Ники доста ми липсваше в работата и не можехме дружно да вършим научни полемики, а дискутирахме главно политическите въпроси. Струва ми се, че България върви в вярната посока, сподели проф. Чолакова. И изясни, че двамата имат задоволително време за себе си, а липсва в катедрата за научни полемики. Надявам се, че когато стане вицепремиер ще има повече време за факултета, сподели още тя. И беше безапелационна, че му приляга повече ролята на академик. 

Денков за следващ път изясни, че при ротацията през март ще бъде вицепремиер и ще се върне в Министерството на образованието и науката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР