Химикалите в дрехите и чаршафите ни се абсорбират в тялото

...
Химикалите в дрехите и чаршафите ни се абсорбират в тялото
Коментари Харесай

Имайте едно наум с праховете за пране! Могат да бъдат много опасни

Химикалите в облеклата и чаршафите ни се всмукват в тялото през порите през целия ден. Съставките в праховете за пране са свързани с редица нездравословни въздействия върху нашето здраве - от доброкачествени обриви до по-сериозни болести, в това число рак, както и вродени и недостатъци в развиването.

Нека да забележим някои от нездравословните съставки в перилните препарати:

1,4-диоксан

Идентифициран като човешки карциноген, 1,4-диоксанът е постоянно срещана съставна част в детергентите и шампоаните. Използва се като разтворител и обезмаслител. Експериментални изследвания върху плъхове и други лабораторни животни демонстрират, че излагането на диоксан може да аргументи доброкачествени и злокачествени тумори в разнообразни елементи на тялото - от устата до черния дроб.

Натриев лаурет сулфат (SLS)

SLS е пенообразуващ сътрудник, който се употребява за пенене на перилни препарати, сапуни и шампоани. SLS може да се получи от петрол и кокосово или палмово масло. По създание, той прави детергентите ефикасни, като разрешава водата и маслото - две несмесващи се субстанции - да се емулгират и елементарно да се смъкват от мръсните облекла. SLS се употребява необятно, тъй като е на ниска цена и ефикасен.

Белина

Често се крие под етикета термин натриев хипохлорит или общия термин „ оптични избелители “, избелващите препарати имат за цел да създадат облеклата, изключително белите, да наподобяват по-бели, като преобразуват UV светлината във забележима светлина. Когато контактува с кожата, белината може да провокира алергия. 
 Ако желаете действието на праха за пране да се укрепи, сложете ТОВА в пералнята Ако желаете действието на праха за пране да се укрепи, сложете ТОВА в пералнята
С всяка минала година ставаме очевидци на все по-модерни технологии. Случвало ли ви се е да отидете в магазин за бяла техника и да в...

Формалдехид

Формалдехидът е на ниска цена консервант и антибактериален сътрудник, постоянно употребен в детергентите и течностите за миене на съдове. Той е прочут като провокиращ сътрудник за дихателната система, очите и белите дробове.

Фосфати

Фосфатите вършат перилните препарати по-ефективни, като понижават действието на калция и магнезия и вършат водата по-малко твърда. Най-често употребяваният фосфат в детергентите е натриевият триполифосфат. Въпреки тяхната успеваемост, фосфатите са неразрешени в редица европейски страни.

Нонилфенол Етоксилат
 7 неща, които постоянно употребявате по неверен метод 7 неща, които постоянно употребявате по неверен метод
Понякога хората употребяват познати неща, без да се замислят дали го вършат вярно или не. Оказва се, че можете освен да не помогнете...

Той е прочут ендокринен унищожител при хора и животни, нонилфенолът етоксилиран е неразрешен в няколко европейски страни. Той нарушава ендокринната функционалност, като имитира естроген, тъй че при многократна експозиция телата ни няма да могат да разграничат естрогена и нонилфенола етоксилат.

Бензен

Най-често употребяваните повърхностноактивни субстанции на основата на бензен в детергентите за пране са алкилбензол сулфонатите (ABS) и линейните алкилбензол сулфонати (LAS). Повърхностноактивните субстанции понижават повърхностното напрежение сред течността и петната по облеклата, суспендират частиците нечистотия във водата и ги улесняват при разтваряне и отмиване. Въздухът в пространствата има високи равнища на бензен, отделяни от домашен артикули като препарати, бои и лакове за мебели. Дразни кожата, носа и очите и е отровен за водните организми.

Синтетични аромати

Ароматите в детергентите за пране са примес от към 4000 химикала, доста от които са петролни производни. Надушваме ги, тъй като те се изпаряват във въздуха, където отделят нездравословни летливи органични съединения (ЛОС) като терпени, които замърсяват въздуха в пространствата. Известно е, че грубите изкуствени аромати нервират дихателната система и предизвикват проблеми като астма. Изберете детергент без мирис или с мек мирис.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР