Хиляди, включително петкратния световен шампион Люис Хамилтън, се стекоха във

...
Хиляди, включително петкратния световен шампион Люис Хамилтън, се стекоха във
Коментари Харесай

Австрия се прости с иконата на Формула 1 Ники Лауда

Хиляди, в това число петкратния международен първенец Люис Хамилтън, се стекоха във виенската катедрала „ Св. Стефан ", с цел да си вземат последно довиждане с легендата на Формула 1 Ники Лауда.

Лауда умря на 20 май на 70-годишна възраст.

 © БГНЕС
Ковчегът с тялото на австрийския ас дойде, съпроводен от полицейски конвой и бе пренесен вътре от носачи, последвани от неговото семейство. При влизане в катедралата се чу звън на камбани, а хиляди жители пристигнаха в дъжда, с цел да изпратят своя воин в последния му земен път.

 © БГНЕС
Съпругата на Лауда Бригит, дружно с двама от синовете му, сложи спортната му каска върху ковчега. Той беше обкръжен от венци и цветя, а до него беше сложена фотография на австриеца. Върху ковчега беше и шапката на Лауда, която той носеше, с цел да прикрива белезите, останали му от злополуката през 1976 година

 © БГНЕС
Последва обществена литургия и заравяне, което бе единствено за най-близките. За първи път в „ Св. Стефан " се отдаде сходна чест на спортна персона, като в предходни случаи такова отношение са получавали архиепископа на Виена, кардинал Франц Кьонинг и принцът на Австро-Унгария Ото декор Хабсбург.

Люис Хамилтън, Себастиян Фетел, Бърни Екълстоун и Тото Волф бяха измежду пристигналите във Виена, с цел да почетат Ники Лауда.
 © БГНЕС  Почина легендата от Формула 1 Ники Лауда Почина легендата от Формула 1 Ники Лауда
На 70-годишна възраст умря международният първенец от Формула 1 Ники Лауда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР