Хиляди севернокорейци почетоха шестата годишнина от смъртта на Ким Чен

...
Хиляди севернокорейци почетоха шестата годишнина от смъртта на Ким Чен
Коментари Харесай

Светът трепери! Ще изстреля ли Северна Корея днес нова ракета, за да почете Ким Чен Ир?

Хиляди севернокорейци уважиха шестата годишнина от гибелта на Ким Чен Ир. Световните наблюдаващи, обаче, се притесняват, че Ким Чен Ун може да означи тази дата от гибелта на татко си с изстрелването на нова ракета.



В предишното Пхенян също е отбелязвал сходни празнувания с ракетни проби и военни тренировки.
В дни на народен печал като днешния от севернокорейците се чака да се въздържат от пиянство, занимания и неуместни прояви на наслада. Забраната важи както за деня на празника, по този начин и за предния ден.



В среднощ висши ръководители на ръководещите посетиха пантеон в покрайнините на града, оповестяват държавни медии.

Тази седмица Ким Чен-Ун даде обещание да развие повече нуклеарни оръжия и персонално награди учени и чиновници, съдействали за развиването на най-напредналите междуконтинентални балистични ракети на Пхенян, Hwasong-15.

В проучванията, оповестени в края на ноември, Центърът за стратегически и интернационалните проучвания съобщи, че съгласно разбор на предходни дати най-високи шансове за провокации от страна на Северна Корея са вероятни в границите на идващите четири седмици.

Според военни анализатори Hwasong-15 имат обсег, който може да доближи до всички континентални щати.

Експертите обаче считат, че Северна Корея към момента има някои механически недостатъци, които би трябвало да усъвършенства, преди да извърши напълно задачата си за създаване на нуклеарна ракета, която да може да удари цялата територия на Съединените щати.

Във изказването си във вторник тази седмица Ким Чен-Ун сподели още, учени и служащи ще продължат да създават " по-нови оръжия и съоръжение ", с цел да " подсилят нуклеарната мощ в качеството и количеството.

Ким Чен Ун съобщи още, че Северна Корея би трябвало да развива и създава по-разнообразни оръжия.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР