Хиляди сърби, развяващи руски и сръбски знамена и носещи портрети

...
Хиляди сърби, развяващи руски и сръбски знамена и носещи портрети
Коментари Харесай

Хиляди сърби участваха в протест в Белград в подкрепа на Русия и срещу НАТО

Хиляди сърби, развяващи съветски и сръбски флагове и носещи портрети на съветския президент Владимир Путин, организираха шествие до съветското посолство в Белград в петък, с цел да стачкуват против опитите на сръбското държавно управление да се дистанцира от Москва след нашествието в Украйна, оповестява Ройтерс.

Тълпи от хора, доста от които от ултранационалистически организации, се причислиха към шествието от центъра на града до намиращото се наоколо съветско посолство, където изстреляха сигнални ракети и изсвириха химните на Русия и Сърбия, наричайки двете страни приятелски.

" Дойдох на това шествие, с цел да поддържа Русия и да кажа високо и ясно " не " на политиката на управляващите в Белград, които взеха срамното решение да гласоподават срещу Русия в Организация на обединените нации ", споделя Младен Обрадович, един от протестиращите.

През последните седмици Белград гласоподава три пъти резолюции на Организация на обединените нации, които осъдиха съветската инвазия в Украйна и я отстраниха от главния орган на Организация на обединените нации за правата на индивида. Москва назовава дейностите си в Украйна " специфична интервенция ".

Все отново Сърбия, която е съвсем изцяло подвластна от съветския газ и петрол, отхвърля да наложи наказания против Кремъл и резервира постоянните си полети до Москва.

Протестиращите скандираха " Не на НАТО " и " Сърбите и руснаците са братя ", както и лозунги против президента Александър Вучич, който завоюва президентския на 3 април, а неговата Прогресивна партия получи най-вече гласове на парламентарните избори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР