Хиляди руски лекари, медицински сестри и парамедици са подписали отворено

...
Хиляди руски лекари, медицински сестри и парамедици са подписали отворено
Коментари Харесай

Хиляди руски лекари, сестри и парамедици зоват Путин да спре войната

Хиляди съветски лекари, медицински сестри и парамедици са подписали отворено писмо до президента на Русия Владимир Путин, призовавайки го да приключи военните дейности против Украйна, оповестява nursingtimes.net.

В писмото, подписано от над 15 000 медици, се споделя, че те се опълчват твърдо на военните дейности, осъществявани от съветските въоръжени сили на територията на Украйна, и упорстват президентът да изтегли войските.

„ Нашата задача е да спасяваме човешки животи. В този сложен за двете страни миг ние призоваваме за неотложно преустановяване на военните дейности и за разрешаване на всички политически въпроси извънредно с мирни средства. Клели сме се да оказваме помощ на всеки човек, без значение от народност, вяра или политически възгледи. Но през днешния ден нашата помощ не е задоволителна.

Всички ги боли в този момент. Цивилни. Войници. Майки и съпруги на бойци. Деца. Никой не заслужава този боязън. Никой не заслужава да бъде погубен или ранен. Случайно или съзнателно. Човешкият живот е скъп. Необходим е момент, с цел да бъдеш погубен, до момента в който лекуването и възобновяване на жертвите може да отнеме години. И за моментите от днешната война ще плащаме доста години по-късно. Ето за какво, следвайки нашата клетва и поддържайки хуманно и равно отнасяне на всички животи, ние пожелаваме неотложно преустановяване на всички интервенции с потребление на смъртоносни оръжия “, се споделя в писмото.

От nursingtimes.net оповестяват, че медицинските сестри в Украйна би трябвало да работят в спонтанни бомбоубежища след целенасочените ракетни удари, само че имат поддръжката на сътрудниците си от Обединеното кралство и по света.

Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР