Хиляди протестиращи в Хонконг пеят националния химн на САЩ, призовавайки

...
Хиляди протестиращи в Хонконг пеят националния химн на САЩ, призовавайки
Коментари Харесай

Протестиращи в Хонконг развяват знамена на САЩ и призовават Тръмп да ги освободи

Хиляди протестиращи в Хонконг пеят националния химн на Съединени американски щати, призовавайки президента Доналд Тръмп да " освободи " града, оповестяват " Ройтерс " и АП.

Полицейски сили за битка с безредиците са изправени пред протестиращи с чадъри, които развяват американски флагове и приканват за народна власт след следващата нощ на принуждение през 14-тата седмица на безредици.

" Бийте се за независимост, застанете с Хонконг. Съпротивлявайте се на Пекин, освободете Хонконг ", скандират протестиращи.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспер прикани Китай за въздържаност в Хонконг, някогашна английска колония, която се върна към китайското ръководство през 1997 година

Призивът на Еспер е от Париж, откакто полицията в Хонконг не разреши на протестиращите да блокират достъпа до летището и стреля със сълзотворен газ за втора поредна нощ в гъсто популации квартал Монгкок.

" След като Съединени американски щати в този миг са в комерсиалната война с Китай, това е добра опция за нас да покажем (на САЩ) по какъв начин прокитайски групировки също нарушават правата на индивида в Хонконг и разрешават грубост на полицията ", разяснява Чери, 26-годишен финансист, до момента в който протестиращите вървят към близкото американско консулство.

" Искаме администрацията на Съединени американски щати да помогне за отбраната на правата на индивида в Хонконг. "

" Хонконг е отпред на борбата против тоталитарния режим на Китай. Моля, подкрепете ни в нашата битка ", изяснява Панзер Чан, един от уредниците на неделния марш.

Неделните митинги са след нощ на конфликти сред протестиращи и полиция в няколко метростанции.

Протестиращите подпалиха парчета наоколо до метростанция в Монгкок, само че се отдръпнаха, прогонени от полицията.

Сблъсъци имаше и на гара в Ша Тин, където протестиращите блокираха служители на реда в контролната зала, преди да дойдат силите за битка с вълнения. Няколко души са ранени и арестувани. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР