Хиляди протестиращи се събраха на градските площади на Нова Зеландия,

...
Хиляди протестиращи се събраха на градските площади на Нова Зеландия,
Коментари Харесай

Антиправителствени протести обхванаха Нова Зеландия

Хиляди протестиращи се събраха на градските площади на Нова Зеландия, мостове над автомагистрали и пред Народното събрание, с цел да стачкуват против политиките на новото държавно управление, които съгласно тях са расистки. Това съобщи организация Ройтерс.

Протестната акция беше инициирана от политическата партия Te Pati Maori. " Това не е митинг, това е изложение на гражданска позиция ", сподели съпредседателят на Te Pati Maori Рауири Уайтити пред протестиращите в Уелингтън, които маршируваха през града до на Народното събрание.

Ново дясноцентристко държавно управление на Националната партия, Нова Зеландия преди всичко и ACT Нова Зеландия беше определено след гласоподаване през октомври, слагайки завършек на шестгодишно ръководство на прогресивната Лейбъристка партия. Новото съдружно съглашение на трите партии обрисува политики за прекратяване на потреблението на езика на маорите, преразглеждане на политиките за позитивни дейности и оценка на метода, по който документът за основаването на страната се пояснява в законодателството.

Според Дейвид Сиймор, водач на либертарианската партия ACT Нова Зеландия, протестът е бил единствено спектакъл, който да накара държавното управление да се заеме с решаването на належащите проблеми.

От полицията оповестиха, че митингите са протекли спокойно и не се е стигнало до ексцесии по време на митингите. Задържани са две лица.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР