Хиляди протестиращи излязоха по улиците на Мадрид, Барселона, Сан Себастиян,

...
Хиляди протестиращи излязоха по улиците на Мадрид, Барселона, Сан Себастиян,
Коментари Харесай

Протест заради високите наеми на жилища

Хиляди протестиращи излязоха по улиците на Мадрид, Барселона, Сан Себастиян, Билбао и Мурсия, като се оповестиха срещу високите наеми на жилищата. Недоволните испанци желаят наемите да бъдат контролирани на равнище, което дава опция за естествен живот във всеки един от посочените райони на страната и правата на наемателите в частта изпъждане от парцела да бъдат по-добре предпазени.

По думите на протестиращите над 32 000 души в Испания нямат непрекъсната адресна регистрация, а 12 млн. души са застрашени от обществена изолираност, т.е. на тях им е мъчно да намерят помощ. В интервала 2008-2020 гг. са били наложително изгонени над 1 млн. души.

В Барселона протестиращите желаеха наемите да бъдат контролирани, по отношение на действителността, а броят на общинските жилища да бъде повишен. Някои от протестиращите в града се облякоха като герои от сериала, който се излъчва по Netflix – „ Книжен дом “, в който се приказва за ограбването на хората от банките.

Протестиращите в цяла Испания поддържат предлагането на ръководещата социалистическа партия да отхвърли концепцията за ограничение на оптималния наем, като вместо това промени данъчната политика, по този начин, че тя да насърчава по-ниските месечни наеми. Ангажиментът да бъдат сложени граници на повишение на наемните равнища беше част от съглашението сред Социалистическата партия и левия алианс Unidas Podemos при образуване на настоящия кабинет.

Напротив – регулирането на наемите в Каталуния, води до понижаване броя на налични жилища. В същото време наемните равнища за предходната година спаднаха без държавна интервенция. Причината беше отсъствието на задгранични туристи. Също по този начин постоянно наемателите в Испания прибягват до самонастаняване в наетото от тях жилище.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР