Хиляди препълниха улиците на Пловдив в Европейската нощ на музеите.

...
Хиляди препълниха улиците на Пловдив в Европейската нощ на музеите.
Коментари Харесай

Хиляди препълниха Пловдив в Нощта на музеите СНИМКИ

Хиляди препълниха улиците на Пловдив в Европейската нощ на музеите. Водещите културни институции под тепетата бяха подготвили любопитни изненади за жителите и посетителите на Европейската столица на културата. В Етнографския музей галактически гласове извиха Бистришките баби. Малко след тях в прилежащия Музей на Възраждането рецитал изнесоха техните „ внучки “ – блестящият пловдивски хор „ Евмолпея “.

В Балабановата къща се откри забавна галерия на ретро фотоси от Италия, Франция и България – дело на огромния фотограф Александър Сертев. В Данчовата къща пък свои произведения демонстрираха учителите от Художествената гимназия.

На Римския стадион множеството бе привлечено от концерта на дребните от гении от пловдивските читалища. Естествено най-голяма бе опашката пред Природонаучния музей, където малчуганите изключително копнееха да зърнат екзотичните животни. В Археологическия музей хората пристигнаха да прегледат 5 от най-известните златни съкровища на България, а в прилежащия Исторически бе открита галерия на детски рисунки.

Допълнително стълпотворение сътвориха стотиците почитатели на Accept, които дойдоха за първия от двата концерта на метал бандата на Античния спектакъл. Отделно феновете на приложните изкуства разглеждаха и купуваха творбите на майсторите от Пролетния панаир на занаятите. На Джумаята се организира втората вечер на фестивала Етно кухня на колела, който показва деликатесите на другите етническите общности в Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР