Хиляди поддръжници на опозицията в Албания участваха днес в антиправителствен

...
Хиляди поддръжници на опозицията в Албания участваха днес в антиправителствен
Коментари Харесай

Албанската опозиция организира антиправителствен протест

Хиляди поддръжници на опозицията в Албания участваха през днешния ден в антиправителствен митинг и приканиха премиера Еди Рама да подаде оставка поради хипотетична корупция и неприятно ръководство на стопанската система на дребната балканска страна, съобщи Асошиейтед прес.
Прочетете още
Сали Бериша, някогашен президент и някогашен министър-председател на Албания, който оглавява дясноцентристката Демократическа партия, и някогашният президент Илир Мета, който оглавява лявата Партия на свободата, бяха измежду протестиращите, които се събраха пред постройката на държавното управление с плакати и крясъци за оставката на премиера Еди Рама от ръководещата лявоцентристка Социалистическа партия, заяви Българска телеграфна агенция.

„ Дойде време тази гражданска война да извади корупционните пари и да ги трансформира в по-високи заплати и пенсии ", съобщи Бериша на митинга.

Участниците в демонстрацията хвърлиха димни бомбички по основния вход на държавната постройка, където стотици служители на реда образуваха защитна линия на постройката.

Критиците на Рама го упрекват в корупция и го считат за виновен за бягството на младите албанци в западноевропейските страни. Рама споделя, че кабинетът му поддържа ниска инфлация спрямо други европейски страни и субсидира електричеството за фамилиите и дребните предприятия.

Опозицията упреква Рама и в корумпиране на Чарлз Макгонигъл, някогашен почитан чиновник на контраразузнаването на ФБР, който е упрекнат в Съединени американски щати, че е скрил от ФБР основни детайлности за пътешестване през 2017 година до Албания с някогашен чиновник на албанското разузнаване, който, съгласно изказванията, му дал минимум 225 000 $.

Макгонигъл се е срещал с Еди Рама. Според публично известната информация на срещата Макгонигъл е призовал за нерешителност при даването на лицензи за сондиране на петролни залежи в страната на съветски подставени лица.

Рама признава, че се е срещал с Макгонигъл, само че отхвърля изказванията, че му е дал пари или преференциално отношение.

Не всички последователи на опозиционната Демократическа партия участваха в митинга, защото партията на Бериша е измъчвана от вътрешни битки, откакто предходната година държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън забрани на Бериша и околните му родственици да влизат в Съединени американски щати поради,,корупционни дейности, които подкопават демокрацията`` по време на мандата му като министър-председател през 2005-2013 година, отбелязва АП. Англия също наложи наказания на Бериша предходната година, напомня организацията.

Лидерът на демократите прикани за нов митинг пред Народното събрание в понеделник.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР