Хиляди пловдивчани взеха участие в най-мащабната до момента акция за

...
Хиляди пловдивчани взеха участие в най-мащабната до момента акция за
Коментари Харесай

Над 20 тона боклуци са събрани в Пловдив

Хиляди пловдивчани взеха присъединяване в най-мащабната досега акция за разчистване на града на 2 април. В първото за Пловдив общоградско разчистване се включиха кметът, неговите заместници, районни кметове, спортисти, представители на общинските предприятия, детски градини, учебни заведения, десетки огромни компании, неправителствени сдружения, институции. Инициативата поддържаха и футболистите от детско-юношеската школа на Ботев (Пловдив), както и почитатели на клуба, които почистиха мемориален парк " 110 години Ботев Пловдив ". В положителния образец се включиха и цели фамилии с деца.

" Сортирането на отпадъците продължава, само че съдейки по броя чували, събраният битов боклук след общоградското разчистване е към 16 – 18 тона “, заяви шефът на Оперативна програма " Чистота “. В рамките на акцията бе измит освен битов, само че и растителен боклук. Близо 3 тона е биоразградимият боклук (листа и клони) съгласно Оперативна програма " Градини и паркове “.

“Това е първата акция от поредност сходни начинания. Ще продължим с акцията и наесен, тъй като желаеме да създадем традиция в присъединяване на жителите в поддържането на града “, разяснява зам.-кметът по екология, който се включи в почистването на регион " Северен “.

В края на деня стотици участници получиха награди за своите старания посредством лотария, която се разигра и в шестте региона на града. Парични ваучери, подаръчни пакети, олекотени завивки, брандирани стъклени чаши бяха единствено част от подаръците, които сътрудниците на " Чисто зелено “ бяха обезпечили за жителите.

Като съществени сътрудници компаниите от " Тракия икономическа зона “ се включиха в акцията както с награден фонд, по този начин и с парични дарения за облагородяване на градската среда. Корейска фирма и адвокатска адвокатска фирма осигуриха средства за профилирани култивиран пейки за междублоковите пространства. Водещ български производител на велосипеди пък закупи 20 броя паркови пейки, които към този момент са сложени в региона на Гребната база.

Многобройни бяха изявленията на жители в особено основаната Facebook група. През целия ден пловдивчани споделяха претъпкани торби. Някои от тях облагородиха междублоковите пространства със засаждане на дръвчета.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР