Хиляди пациенти със сърдечна недостатъчност ще се възползват от разширяването

...
Хиляди пациенти със сърдечна недостатъчност ще се възползват от разширяването
Коментари Харесай

Великобритания увеличава броя на виртуалните клиники за пациенти със сърдечна недостатъчност

Хиляди пациенти със сърдечна непълнота ще се възползват от разширението на мрежата от виртуални отделения за профилирано обслужване по домовете, основана от Националната здравна работа на Англия NHS, написа pharmatimes.com.

Разширяването ще разреши на пациенти с доказана диагноза сърдечна непълнота да получават безвредни грижи на болнично равнище вкъщи, покрай фамилията и приятелите си.

Новото клинично управление на NHS приканва локалните здравни системи да разширят потреблението на виртуални отделения за пациенти със сърдечна непълнота, които нормално прекарват доста време в лечебни заведения, защото постоянно са податливи и на други болести.

Смята се, че с тази диагноза са над 900 000 души в Обединеното кралство. Сърдечната непълнота съставлява към 5% от всички незабавни хоспитализации във Англия.

Първите няколко виртуални отделения за сърдечна непълнота, които към този момент действат в страната, дават лекуване на респираторни проблеми и обща уязвимост, като това е довело до понижаване на времето за възобновяване на пациента и е облекчило натиска върху болничните кревати, регистрират от NHS.

В рамките на тази услуга всички пациенти се следят от висококвалифициран клиничен личен състав посредством виртуални и домашни визити.

Освен това личният състав употребява пълноценно нови технологии като мобилни приложения, портативни и други медицински устройства, с цел да следи пациентите и да организира на място кръвни проби, да издава предписания и да ползва интравенозни вливания при нужда.

Фондацията NHS Trust на университетските лечебни заведения в Ливърпул и Mersey Care NHS Foundation Trust към този момент взе участие в схемата и е подкрепила над 500 пациенти във виртуални отделения.

Според проф. Стивън Поуис, народен медицински шеф на NHS, разширението на схемата е едно позитивно развиване в метода, по който NHS обезпечава медицински грижи за пациентите и е изключително значимо, че то се вкарва в основен миг – тъкмо преди зимата, когато ще има доста по-голям напън върху лечебните заведения.

„ Така ще се освободят кревати за тези, които имат най-голяма потребност от тях ”, безапелационен е проф. Поуис.

От NHS регистрират, че през септември са били предоставени грижи по тази скица на 10 000 пациенти със сърдечна непълнота, а общият брой сполучливо лекувани във виртуални отделения от старта на системата през април 2022 година към този момент надвишава 240 000.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР