Хиляди пасажери са блокирани на борда на два круизни кораба,

...
Хиляди пасажери са блокирани на борда на два круизни кораба,
Коментари Харесай

Какво се случва на борда на круизния кораб, поставен под карантина за коронавирус

Хиляди пасажери са блокирани на борда на два круизни кораба , сложени под карантина поради ковид. Над 3700 пасажери и екипаж не могат да слязат от първокласен лайнер край крайбрежията на Япония. Сред пасажерите му към този момент има 20 доказани случая на болестта. Специални екипи смъкнаха болните на брега, с цел да бъдат настанени в лечебни заведения.

Останалите пасажери и личният състав на кораба ще останат на борда на „ Diamond Princess ” минимум още 14 дни.



„ Можем да потвърдим, че японското Министерство на здравеопазването приключи тестванията на всички посетители и чиновници на борда на „ Diamond Princess ”. 10 души са дали позитивна проба за ковид и са били превозени в близки лечебни заведения. Корабът е на док край град Йокохама. Гостите ще имат разполагаем безвъзмезден интернет и телефон, с цел да се свързват с околните си ”, написаха от компанията в сряда.

Часове по-късно стана ясно, че още 10 пасажери са инфектирани с ковид. Сред тях има и новородено. З дравните институции са известен и гостите ще бъдат откарани в профилирани лечебни заведения, се споделя в друго известие на круизната компания.

Специално за за обстановката на борда на кораба описа една от пътничките. Тя споделя, че хората са заключени в каютите си, където обслужващият личен състав им сервира храна. Много от тях са възрастни и имат потребност от медикаменти, с които не са запасени за две седмици. Компанията и здравните управляващи към този момент работят по въпроса. Пасажерите да попълнят формуляри, в които ще заявят от какви лекарства се нуждаят.

Японката описа още, че тя и родителите й нямат достъп до чист въздух от 4 февруари, когато е била въведена карантината.​​​​​​​

От круизната компания оповестиха, че  гостите, чиито каюти нямат отварящи се прозорци, ще бъде разрешено да излизат на палубата на ротационен принцип.

„ Предоставяме на гостите си доста варианти за развлечение. Добавени са нови филми, телевизионни канали и аудио книги, а настолни игри бяха занесени във всички каюти ”, се споделя още в известието на компанията. Дори интернет връзката на кораба била усъвършенствана, споделя японката. Пасажерите са снабдени и с защитни маски.

От управата се извинили за забавянето на румсървиза по стаите и обяснили това с непознатата за целия екипаж обстановка.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР