Хиляди левове е дарил на бачковската чудотворна икона на Пресвета

...
Хиляди левове е дарил на бачковската чудотворна икона на Пресвета
Коментари Харесай

Шефът на Канарите дарил хиляди левове на икона

 Хиляди левове е дарил на бачковската чудотворна икона на Пресвета Богородица водачът и създател на оркестър " Канарите " Атанас Стоев!

Музикантът дава обет преди четири десетилетия, че всяка година ще свири в Бачково и със събраните средства ще подкрепя съхранението на светинята. Стоев изрично отхвърля да разкрие каква е повода за положителното му дело, само че близки хора подозират, че е бил избавен от тежък грях или че той или негов непосредствен са преборили тежко заболяване.

Атанас Стоев е прочут като набожен човек и по тази причина феновете на " Канарите " не са сюрпризирани от благородното му дело, само че за пръв път научават за обещанието, което дава пред Бог и себе си, оповестява " България Днес ".

И тази година акордеонистът и неговите сътрудници свириха в Бачково, а хонорара си подариха на бачковската чудотворна икона. В чест на празника - Голяма Богородица (15 август), Атанас Стоев избра да показа най-новия клип на оркестъра " Севдице, Невяно ". Неслучайно видеото е снимано в красивия натурален фон край Бачковския манастир " Успение Богородично ".

" Тематиката и мотивът да основа " Севдице, Невяно " е една наша фамилна другарка, която е аптекарка в Несебър. Тя носи красивото име Невяна и е въплъщение на една същинска жена и българка в днешното съвремие. Затова и текстът е адресиран освен към нейното име, само че и към нейната психика и темперамент ", изясни Стоев.

Съпругата му Надя разкрива по какъв начин внукът им Атанас също е разпален по националната музика, въпреки че е на малко повече от 2 годинки. Той е отроче на фолкпевицата Джена и Атанас Стоев-младши.

" Вече бях солистка на " Канарите " и една от обичаните песни на сина ми беше " Кара Кольо ". Сега се вълнувам още повече, като виждам нашия внук по какъв начин самичък застава пред тв приемника и имитира по какъв начин свирят баща му и неговият дядо. И най-интересното е, че обичаната му ария е " Любе, Атанасе ", която е на мама, баща и " Канарите ", изясни щастливата Надя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР