Хиляди къщи и стотици автомобили пострадаха от снощната градушка, която

...
Хиляди къщи и стотици автомобили пострадаха от снощната градушка, която
Коментари Харесай

Община Червен бряг може да потърси помощ от държавата заради щетите от градушката

Хиляди къщи и стотици коли пострадаха от снощната градушка, която удари Червен бряг. Ледените парчета са били с внушителни размери - тук-там колкото човешки пестник. За благополучие няма потърпевши хора. Все още се прави оценка на вредите. По всяка възможност от общината ще потърсят поддръжка и от страната.

Мощната стихия стартира през вчерашния ден в късния следобяд и продължава към 20 мин. Ледените топчета с размери на пестник безусловно бомбардирали града. Няма потърпевши хора, само че вредите са големи. Днес хората започнаха да възвръщат нанесените провали по домове и коли.



За да сменят изпочупените стъкла по колите си, жителите са принудени да пътуват до Враца или до Плевен. Оказва се че в сервизите записват към този момент за края на другата седмица. А на ул. " Шейново " голямо дърво се стовари върху два прилежащи двора.

Изключително дребен е броят на застрахованите парцели и колите с каско. Телефоните на застрахователните компании почнали да звънят часове след бурята.

" Също ни потърсиха и хора, които са сключили елементарна гражданска отговорност. Но при тях ситуацията е такова, че самата застраховка не покрива вредите от градушката ", разяснява Валентин Иванов - осигурителен брокер.

Свикан бе и общинският спешен щаб в Червен бряг. Открита е и телефонна линия за сигнали от жителите.

" В общинския съвет ще бъде вкарано предложение за избрана сума от запаса, който всяка община има за подкрепяне на извънредно нуждаещи се, които нямат опция да си завършат ремонтите ", съобщи доктор Цветан Костадинов - кмет на община Червен бряг.

По всяка възможност от общината ще потърсят помощ и от страната. А хората се надяват сходна буря да не ги сполетява в никакъв случай.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР