Хиляди иранци излязоха по улиците на Техеран, за да отдадат

...
Хиляди иранци излязоха по улиците на Техеран, за да отдадат
Коментари Харесай

Хиляди иранци се включиха в погребална процесия за убит полковник от Корпуса на гвардейците на Ислямската революция

Хиляди иранци излязоха по улиците на Техеран, с цел да отдадат респект на почитан член на Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война, който в неделя беше убит от двама души на мотоциклет, съобщи Асошиейтед прес. Хората издигаха юмруци и скандираха: „ гибел на Израел “.

Убийството на Хасан Саяд Ходаи носеше белезите на предходни смъртоносни стрелби в Иран, за които ислямската република упреква Израел. По подобен метод да вземем за пример през 2020 година беше погубен иранският нуклеарен академик Мохсен Фахризаде.

Никой не е поел отговорност за офанзивата. Иранските управляващи хвърлиха виновността върху „ световната надменност “ - израз, с който Иран нормално засяга Израел и Съединени американски щати.

На погребението участваха командирът на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война ген. Хосейн Салами, както и водачът на елитните елементи „ Кудс “ ген. Есмаил Гаани.

Иранският договарящ по нуклеарната договорка посети мястото на престъплението, което беше мощен знак за шока на държавното управление, а президентът Ебрахим Раиси се зарече да отмъсти. Улица в Техеран към този момент носи името на полковника.

Петдесетгодишният Ходаи остава фигура в сянка и Техеран към момента не е обявил елементи от биографията му. Знае се единствено, че е бил член на силите „ Кудс “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР