Хиляди хора участваха днес в протест в Москва с искане

...
Хиляди хора участваха днес в протест в Москва с искане
Коментари Харесай

Хиляди излязоха на протест в Москва с искане за честни избори

Хиляди хора участваха през днешния ден в митинг в Москва с искане за свободни избори. Това беше следващата проява през последните уикенди, провокирана от недопускането на опозиционни и самостоятелни претенденти до присъединяване в локалните избори в Москва на 8 септември, оповестява Българска телеграфна агенция.

Протестът не беше разрешен, само че това не попречи на недоволстващите да изискат смяна. При предходните митинги хиляди хора бяха арестувани, а мнозина бяха бити от полицията.

Около 2000 души участваха в протестното шествие в центъра на съветската столица макар наложената възбрана за демонстрации. Те скандираха " Русия ще бъде свободна! " и " Това е нашият град ". Някои носеха плакати с искане за освобождение на политическите пандизчии. Срещу 14 индивида, задържани при предходните митинги, са повдигнати обвинявания, които могат да им донесат присъди до 8 години затвор.

Днешната демонстрацията стартира при учудващо едва полицейско наличие. Тя беше проведена от екипа към опозиционния политик Алексей Навални, който беше освободен от пандиза предходната седмица, откакто излежа 30-дневна присъда за нарушение на закона против провеждането на непозволени митинги.

Демонстрацията - последната преди изборите на 8 септември, беше по-малобройна от предходните, в които участваха десетки хиляди хора.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР