Хиляди хора се наредиха на опашка пред храм-паметника Св. Александър

...
Хиляди хора се наредиха на опашка пред храм-паметника Св. Александър
Коментари Харесай

Ето кой е единственият наследник на Неофит

Хиляди хора се подредиха на опашка пред храм-паметника „ Св. Александър Невски “ в София, с цел да изпратят Патриарх Неофит в последния му път в края на предходната седмица. Ковчегът с тленните му остатъци бе положен под звуците на националния химн, под звъна на камбаните на патриаршеската катедрала и на траурни маршове, изпълнени от армейски оркестри, в последния му дом в южната страна на столичната черква „ Света Неделя “.

Негово Светейшество издъхна в реанимацията на Военномедицинска академия в София в 22:22 часа на 13 март, откакто прекара в лечебното заведение над четири месеца поради белодробно заболяване. Той бе на 78 години. Смъртта му потопи в тъга цяла България.

Докато бе в болница, починалият патриарх загуби брат си, с който не можаха да се сбогуват поради влошеното му здраве. Димитър Димитров умря в столичната болница „ Света Анна “ през този януари. Той си отиде на 80-годишна възраст, след малко боледуване поради сърдечни проблеми. Доц. Димитров бе един от най-изтъкнатите български богослови и музиканти, хоров диригент, възпитател и музикален държавник.

Близо 40 години той дирижираше смесения хор към патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “.

Сега единствен правоприемник на патриарха и брат му е синът на Димитър, който се споделя Стефан Димитров.

Той е един от хористите, които основават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „ Св. Александър Невски “, която му е като втори дом. В негови ръце ще отиде цялото фамилно имане на Неофит и Димитър. Той е приключил бизнес администрация, само че сега се занима с музика и с изключение на в църковния хор се изявява с функции и в оперни спектакли. Въпреки че е племенник на починалия патриарх в никакъв случай не е търсил гласност и постоянно е избягвал да обявява роднинската си връзка с висшия свещеник. Медийно наличие отхвърли и към кончината му, написа " Ретро ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР