Хиляди хора излязоха по улиците на Лондондери, където за първи

...
Хиляди хора излязоха по улиците на Лондондери, където за първи
Коментари Харесай

За Хелоуин: Над 100 000 заляха улиците на фестивала в Дери

Хиляди хора излязоха по улиците на Лондондери, където за първи път от три години насам се организира известният карнавален церемониал за Хелоуин.

Фестивалът беше кулминационната точка на вечерта, в която се спускаше завесата на обичайния Хелоуин празник в Дери, именуван най-големия в Европа.

Ограниченията на Covid-19 попречиха на провеждането на парада през 2020 година и 2021 година

Проливният дъжд не съумя да помрачи настроението на дребни и огромни, които се събраха под чадъри, с цел да следят злокобния театър в понеделник вечерта.

Огромни тълпи се радваха, до момента в който пъстрият церемониал, в който участваха стотици реализатори, се движеше по брега на река Фойл.

Фестивалът приключи с цветни фойерверки над забележителния за града Мост на мира.

Освен хилядите хора, събрали се на кея, стотици се събраха на наблюдателни площадки по хълмовете на Уотърсайд в Дери на отсрещния бряг на река Фойл, с цел да следят. Организаторите обявиха, че по първични данни над 100 000 души са посетили четиридневния фестивал.

Сандра Дъфи - кмет на регионалния съвет на град Дери и Страбейн, благодари на участниците.

" Какво да кажа? Винаги чакам с неспокойствие Хелоуин, само че тази година беше изключително специфична, защото се завърна нашият карнавален церемониал и всички декорации за Хелоуин ", сподели тя.



" Въпреки че времето сътвори някои провокации през целия уикенд, той беше необикновен и ние просто не спряхме ".

Съветът съобщи, че над 30 000 души са следили парада и фойерверките, а хотелите са били резервирани през целия уикенд.

Ръководителят на културния отдел на съвета Ейдин Маккартър съобщи, че уикендът е бил прелестен за града и по-специално за локалния бизнес.



" Възхитени сме от броя на хората, които пристигнаха да поддържат нашето събитие макар метеорологичните условия ", сподели тя.

" Беше отлично да посрещнем карнавалния церемониал на Хелоуин още веднъж след тригодишно спиране. Участието на общността в действителност е в основата на това събитие и точно това постоянно го е правело толкоз неповторимо.

" Преминахме през необикновено сложни няколко години и да забележим толкоз доста хора още веднъж на открито, споделящи културни прекарвания, е изключително удовлетворяващо за нас като съвет. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР