Хиляди години китайците са отдавали особено внимание на опазването на

...
Хиляди години китайците са отдавали особено внимание на опазването на
Коментари Харесай

Подобряване на околната среда и насърчаване на нисковъглеродно развитие по поречието на река Хуанхъ

Хиляди години китайците са отдавали изключително внимание на опазването на околната среда по поречието на река Хуанхъ. Екологичното запазване и висококачественото развиване на басейна на реката претърпява доста усъвършенстване през последното десетилетие.

Въпреки че басейнът на р. Хуанхъ съдържа единствено 2 % от водните източници в Китай, той обезпечава вода на 12 % от цялото население, 17 % от обработваемата земя и над 50 града. Коефициентът на потребление на водните запаси в този басейн доближава 80 %.

Въпреки това обаче басейнът на реката остава неустойчив в екологично отношение – регионът е доста предразположен на естествени бедствия, само че по-късно околната среда се възвръща мъчно и постепенно.

Басейнът на Хуанхъ вижда доста усъвършенстване в екологичната среда след непрекъснатите старания на локалното и централното държавно управление. Площта на ерозията на почвата на басейна е намаляла с 48 % спрямо 1990г. Много места, които са постоянно обект на пясъчни стихии, региони със солени и алкални почви и наводнения, към този момент са преборили бедността с помощта на непрекъснатите старания за развиване и усъвършенствания на околната среда.

Големи диви животни, доста от тях застрашени от изгубване, като да вземем за пример снежният леопард, белобърнестият елен и тибетският барал, демонстрират огромни резултати в развиването на популацията и опазване на екологичната им среда.

Освен регионът форсира построяването на огромни вятърни и фотоволтаични бази. Инсталираният потенциал на вятърна сила доближава 140 милиона киловата, а на фотоволтаичните централи – 120 милиона киловата. Това съставлява надлежно 46,7 и 43.3 % от потенциала на цялата страна.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР