Хиляди германци излязоха на протест в Берлин в знак на

...
Хиляди германци излязоха на протест в Берлин в знак на
Коментари Харесай

Хиляди на протест в Берлин срещу мерките

Хиляди германци излязоха на митинг в Берлин в символ на противоречие с ограниченията за справяне с ковид. Присъстващите се събраха в по този начин наречения „ квартал на властта “, само че поради големия брой хора спазването на отдалеченост бе невероятно, по тази причина полицията опита да ги разпръсне с водни оръдия.

Според данни на управляващите по улиците към постройката на Бундестага, Бранденбургската врата и колоната на успеха в парка " Тиргартен " са се събрали към 7000 германци, като множеството са били без маски. Протестът е бил съпроводен от конфликти с органите на реда, а в следствие са задържани 365 души. Около 2400 служители на реда са били ситуирани в региона на демонстрациите, а с изключение на водни оръдия е употребен и сълзотворен газ.

Полицейски представител, представен от ДПА, заяви, че са ранени 10 чиновници на реда. Сред тях е полицайка, която била ритана по главата, когато е свалила шлема си. Друга полицайка е със счупена китка, неин сътрудник пък е с изкълчено рамо.

Протестът беше предизвикан от гласуването на нов закон за преодоляване на Covid-19, който доста усилва пълномощията на Министерство на здравеопазването. Чрез новия закон то ще може да вкарва по-сериозни ограничаващи ограничения при пандемия и да ръководи действието на центровете за имунизиране, които се чака скоро да станат факт в Германия.

В началото на ноември канцлерът Ангела Меркел вкара тъй наречените „ лека “ карантина, която включва ограничаване на обществените контакти, наложително носене на маски, затваряне на търговски обекти, не разрешава пиенето на алкохол на публични места и събиране на голями групи хора на едно място, както се случи по време на митинга. Мнозина дефинират ограниченията като „ коронна тирания “ и считат, че се нарушават изконните им човешки права и свободи.

 
Трогателната немска акция за предварителна защита на коронавируса
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР