Хиляди демонстранти отново се събраха по улиците на Израел в

...
Хиляди демонстранти отново се събраха по улиците на Израел в
Коментари Харесай

Хиляди изпълниха улиците в Израел на протест срещу Правителството на злото

Хиляди стачкуващи още веднъж се събраха по улиците на Израел в събота на митинг против десния министър председател Бенямин Нетаняху и го приканиха да подаде оставка поради метода, по който ръководи войната в линията Газа. 

" Няма да се откажем " и " Правителство на злото " бяха някои от лозунгите, които издигнаха протестиращите в Тел Авив и Хайфа по време на демонстрациите в центровете на градовете. 



Миналата година Израел беше обзет от вълна на всеобщи митинги поради противоречивите проекти на държавното управление на Нетаняху за промени в правосъдната система, които съгласно критиците им биха отслабили независимостта на правораздаването. 

Демонстрациите в огромна степен замряха след нападението на 7 октомври от палестинската екстремистка организация " Хамас ". Сега митингите показват разнообразни форми на неодобрение от Нетаняху, най-значителна от които се обрисува войната в линията Газа. 

Мнозина също така упорстват за бързо връщане към договарянията за освобождение на още заложници.



Докато израелската военна интервенция за заличаване на " Хамас " скоро ще навлезе в четвъртия си месец, към протестиращите се причислиха и родственици на някои от жертвите от 7 октомври, както и хора, евакуирани от домовете си покрай границите с Газа и Ливан поради бойните дейности. 



Снощи при израелски въздушен удар в град Дженин на Западния бряг са били убити шестима палестинци, заяви палестинското министерство на опазването на здравето, представено от Ройтерс. 

Според известието на палестинските управляващи ударът е бил ориентиран към събиране на жители в Дженин.

Засега не се дават повече детайлности за случая. 


ТЕМА преди 2 часа 1338 преди 22 часа 2276 преди 1 ден 2964
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР