Хиляди демонстранти излязоха по улиците на Пари на 14 януари,

...
Хиляди демонстранти излязоха по улиците на Пари на 14 януари,
Коментари Харесай

Хиляди протестираха срещу имиграционен закон по улиците на Париж


Хиляди стачкуващи излязоха по улиците на Пари на 14 януари, с цел да стачкуват против противоречивия закон за имиграцията на държавното управление, който неотдавна беше признат с поддръжката на крайната десница в Народното събрание, съобщи Анадолската организация.

В отговор на апела на повече от 400 асоциации, профсъюзи и политически партии, се престрашиха да излязат в студеното време, с цел да изразят несъгласието си със закона.

Събрали се на Площада на републиката, те минаха към площад " Клиши ", изразявайки неодобрението си към решението на държавното управление да прокара закона с поддръжката на крайнодясната партия " Национално обединяване ".

Критиците на закона настояват, че той ще докара до дискриминация на чужденците в страната, и упорстват за отвод от това, което считат за " расистка " политика.

Носейки плакати с лозунги като " Не желаеме общество, построено върху расизъм, колониализъм, фашизъм " и " Ние работим тук. Ние живеем тук. Оставаме тук ", деятелите скандираха лозунги като " Солидарност с безхартиените ", имайки поради тези, които нямат позволение за престояване.

На митинга, който притегли участници освен от имигрантите, участваха и няколко политици като депутати от лявата партия " Непреклонна Франция ", измежду които Матилд Пано, Карлос Мартенс Билонго, Хадриан Клуе и Даниеле Обоно.

Клуе разкритикува държавното управление за това, че се е съюзило с крайната десница и е приело закона за имиграцията.

Той изрази угриженост, като сподели, че държавното управление " извършва програмата на Жан-Мари льо Пен и Марин льо Пен. Това е извънредно срамно. "

Според него политическата стратегия на тези две фигури е антирепубликанска, ксенофобска и расистка.

Клуе сподели, че в случай че законът за имиграцията влезе в действие, жителите и чужденците няма да имат идентични обществени права, а имигрантите ще бъдат подложени на изключителни практики.

Законът за имиграцията, утвърден от Народното събрание на 19 декември предходната година, обвързва помощите за наем и фамилните помощи, предоставяни на чужденците, пребиваващи в страната, с съответни условия на претовареност.

Съгласно закона наетите чужденци могат да се възползват от помощ за наем три месеца след идването си във Франция, до момента в който ненаетите лица могат да получат помощ за наем след пет години./БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР