Хиляди демонстранти излязоха днес по улиците в цяла Словакия, засилвайки

...
Хиляди демонстранти излязоха днес по улиците в цяла Словакия, засилвайки
Коментари Харесай

Хиляди протестираха в Словакия срещу плана на премиера Фицо да промени наказателния кодекс

Хиляди стачкуващи излязоха през днешния ден по улиците в цяла Словакия, засилвайки митингите против проекта на новото държавно управление на премиера Роберт Фицо да внесе промени в наказателния кодекс на страната, оповестява Българска телеграфна агенция.

Протестите се състояха часове откакто словашката президентка Зузана Чапутова изрази безапелационното си противоречие с тях и съобщи, че може да застрашат върховенството на закона.

Братислава бе измежду 24-те огромни града, в които имаше митинги – най-големият брой след започването им на 7 декември също в столицата.

Председателят на опозиционната партия " Свобода и взаимност " Рихард Сулик сподели пред събралите се под дъжда на осъществявания с хора площад на Словашкото национално въстание в Братислава, че предложенията наподобяват като направени от " мафията ".

" Срамно е това, което прави тази промафиотска коалиция ", сподели Сулик.

" Мафия, мафия ", скандираха стачкуващите.

Михал Шимечка, ръководител на демократичната партия " Прогресивна Словакия ", най-силната опозиционна партия, сподели, че държавното управление би трябвало да " отдръпна безумното законодателство ".

" Днес цяла Европа следи битката ни за господство на закона и народна власт ", сподели Шимечка.

" Няма да мълчим! ", дадоха отговор протестиращите.

Европарламентът сложи под въпрос способността на Словакия да се бори с корупцията и да отбрани бюджета на Европейски Съюз, в случай че измененията се одобряват.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР