Хиляди демонстранти излязоха днес на протест в различни градове в

...
Хиляди демонстранти излязоха днес на протест в различни градове в
Коментари Харесай

Хиляди демонстрираха в САЩ срещу миграционната политика на Тръмп

Хиляди стачкуващи излязоха през днешния ден на митинг в разнообразни градове в Съединени американски щати против твърдата имиграционна политика на президента Доналд Тръмп, призовавайки да се форсира процесът на събиране на децата, разграничени от техните фамилии, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция..

Една от най-големите демонстрации се състоя в парка до Белия дом във Вашингтон, който беше почернял от натрупалото се голям брой при 33-градусовата горещина, осведоми Агенция Франс Прес.

Си Ен Ен оповестява за протестни акции и в Бостън, Денвър, Ню Йорк, Далас. Общо към 100 са оповестените за през днешния ден демонстрации в страната.

През последните седмици над 2000 деца бяха разграничени от родителите им на границата сред Съединени американски щати и Мексико след усилването на ограниченията за битка с противозаконната миграция.

Тръмп анулира на 20 юни разделянето на фамилии, само че доста от децата към момента не са върнати на родителите им. Малолетните са разпределени в цялата страна, от време на време на хиляди километри от центъра за задържане, където се намират техните родители.

Федерален арбитър от Сан Диего даде на управляващите 30 дни за събирането на фамилиите и две седмици, когато децата са под 5-годишни.

В четвъртък стотици дами бяха задържани по време на митинг в постройката на Конгреса във Вашингтон против отделянето на деца от фамилиите им, напомня ДПА. По-късно те бяха освободени.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР