Хиляди бяха евакуирани от околностите на тайландската столица Банкок, а

...
Хиляди бяха евакуирани от околностите на тайландската столица Банкок, а
Коментари Харесай

Силна експлозия в тайландски химически завод

Хиляди бяха евакуирани от покрайнините на тайландската столица Банкок, а пожарникарите часове наред се бореха с часове с пламъците, откакто при детонация в химически цех почина един човек, а 29 бяха ранени, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Загиналият е чиновник на избавителните служби. Живеещите и работещите в радиус от 5 километра от завода, благосъстоятелност на тайванска компания, бяха евакуирани като защитна мярка, оповестиха управляващите. Местните управляващи за битка с бедствията обявиха, че са развалени минимум 70 жилища и пожарът към момента не е сподавен, 9 часа след детонацията, станала рано тази заран. Причината за гърмежа към момента се обяснява, съобщи Българска телеграфна агенция.

На територията на завода има шест склада, в които се съхраняват към 50 тона химикали. " Първо ми се стори като мълния. След това чух нещо да пада с тропот и известно време къщата се тресеше, сякаш има земетресение ", разказва случилото се локалният гражданин Байтон Нисарат. Заводът, който създава пенопластова пяна, се намира на към 4,8 км от основното банкокско летище " Суварнабхуми ". Управата на летището съобщи, че детонацията не се е отразила на полетите. В региона са се образували съществени тапи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР