Хиляди бяха евакуирани от околностите на тайландската столица Банкок, а

...
Хиляди бяха евакуирани от околностите на тайландската столица Банкок, а
Коментари Харесай

Експлозия в химически завод край Банкок, разрушени са десетки сгради

Хиляди бяха евакуирани от покрайнините на тайландската столица Банкок, а пожарникарите часове наред се бореха с пламъците, откакто при детонация в химически цех почина един човек, а 29 бяха ранени, предадоха Ройтерс и ТАСС. Загиналият е чиновник на избавителните служби.

Заводът се намира в непосредствена непосредственост до столицата Банкок. Пожарът е обхванал цялата му територия, а взривната вълна е предизвикала вреди на разнообразни структури в радиус от километър.



Живеещите и работещите в радиус от 5 км от завода, благосъстоятелност на тайванска компания, бяха евакуирани като защитна мярка, оповестиха управляващите.

Местните управляващи за битка с бедствията обявиха, че са развалени минимум 70 жилища и пожарът към момента не е сподавен, 9 часа след детонацията , станала рано тази заран.

Причината за гърмежа към момента се обяснява. На територията на завода има шест склада, в които се съхраняват към 50 тона химикали .



" Първо ми се стори като мълния. След това чух нещо да пада с тропот и известно време къщата се тресеше, сякаш има земетресение ", разказва случилото се локалният гражданин Байтон Нисарат.

Заводът, който създава пенопластова пяна , се намира на към 4,8 км от основното банкокско летище " Суварнабхуми ". Управата на летището съобщи, че детонацията не се е отразила на полетите.



В региона обаче са се образували съществени тапи.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР