Хиляди белгийски културни дейци (изпълнители, кинооператори, организатори на събития и

...
Хиляди белгийски културни дейци (изпълнители, кинооператори, организатори на събития и
Коментари Харесай

Хиляди културни дейци казаха не на COVID ограниченията в Брюксел

Хиляди белгийски културни дейци (изпълнители, кинооператори, уредници на събития и други) се сплотиха в неделя, с цел да стачкуват против решението на държавното управление да затвори културния живот на страната, с цел да спре разпространяването на разновидността Омикрон, заяви " Евронюз ".

С плакати с надписи като " Шоуто би трябвало да продължи " или " Няма просвета, няма бъдеще ", група от към 5000 души показва спокойно макар проливния дъжд, обвинявайки държавното управление, че незаслужено пречи на културната промишленост с новите ограничавания.

Съгласно ограниченията, които влязоха в действие в неделя, за събития като коледните базари е позволено да продължат да работят, а на заведения за хранене и питейни заведения е позволено да останат отворени с някои нови ограничавания.

Дори научният комитет, съветващ белгийското държавно управление, не е изискал затваряне на културната промишленост, оставяйки вирусологът Марк Ван Ранст да разсъждава, че в Белгия " глювайнът е победил културата ".

Десетки киносалони и други места са пренебрегнали заповедта за затваряне, според държавната телевизия RTBF. Духов оркестър е придружил неделната проява в Брюксел, а видни културни дейци се качиха на сцената, с цел да изразят недоволствата си.

Организаторите призоваха участниците да носят маски и да съблюдават обществена отдалеченост.

Съгласно новите правила обществените дейностите на закрито са строго лимитирани, пазаруването е лимитирано, а спортните почитатели няма да бъдат допускани на игрища и закрити заведения.

Белгийското държавно управление не предприе пълно блокиране като това, наложено в прилежаща Нидерландия за празничния сезон.

След съвсем две години на наложително затваряне и лимитирано отваряне, културният сектор се надяваше да му разрешат да работи обикновено.

Това е пореден митинг в страната за този месец.

Белгийските ограничения идват въпреки постоянния спад в лечебните заведения за COVID-19 през последните седмици. Правителството сподели, че бързото предаване на разновидността Омикрон постанова да се вземат превантивни ограничения.

Белгия записва над 2 милиона случая и към 28 150 смъртни случая от началото на пандемията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР