Хиляди българи са кандидатствали за първата космическа нация - Асгардия.

...
Хиляди българи са кандидатствали за първата космическа нация - Асгардия.
Коментари Харесай

Хиляди българи са кандидатствали за първата космическа нация - Асгардия

Хиляди българи са кандидатствали за първата галактическа нация - Асгардия. Това демонстрира инспекция в формалната страница на небесния план, написа в. "България през днешния ден ".

654 нашенци към този момент са утвърдени и станаха законни жители на извънземната страна. Най-много искащи има от София - 302, като множеството са мъже. Небесната нация съществува освен на хартия, само че и под формата на дребен спътник, който обикаля околоземната орбита от 2017 година

Държавата е пуснала и своя виртуална валута - солари и лунари. Имат си собствен личен календар, който се разграничава от нормалния, с който сме привикнали. В него участват 13 месеца с по 28 дни, като спомагателният месец се назовава Асгард. Флагът и химнът също към този момент са факт.

Гражданството се получава гратис през интернет и все още има малко под 300 хиляди поданици от над 200 страни. Заради напора разпоредбите били изменени, с цел да бъдат изключени децата, които нямат позволение от родителите, както и двойните молби, а и интернет роботите.

Бащата на нацията е Игор Ашурбейли, който е създател и на Международния галактически проучвателен център и ръководител на Комитета по галактически науки към ЮНЕСКО. Той назовава модерна Асгардия "кралство ", само че купата му не е крал. Той е държавен глава. Според конституцията този пост има 4-годишен мандат, и заемащият го може да бъде преизбиран, до момента в който доближи пределната възраст от 82 години. Наследниците му на поста се предлагат от президента, галактическия съвет и Народното събрание.

Нацията беше публично оповестена на 12 октомври 2016 година - или 5 октомври, в случай че сте асгардианец. Името на небесната страна идва от тайнствен норвежки град, който е населяван от богове. Планът е един ден Асгардия да има голям "космически Ноев ковчег ", кръжащ към Земята, колонизира Луната и евентуално в по-далечно бъдеще - и други галактически тела.

Мисията на новата нация е да обезпечи едно "мирно общество ", да предлага по-лесен достъп до галактическите технологии и да пази Земята от закани като да вземем за пример метеорити и галактически парчета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР