Хей, нали знаете, че нито мазнините, нито въглехидратите пречат на

...
Хей, нали знаете, че нито мазнините, нито въглехидратите пречат на
Коментари Харесай

Правилата на здравословния режим, които не е задължително да спазваме

Хей, нали знаете, че нито мазнините, нито въглехидратите пречат на здравословното хранене?

И въпреки всичко, доста от нас са склонни да не помнят този факт, сляпо следвайки препоръките на диетолози, фитнес инструктури и всевъзможен вид специалисти. Изключването на тези храни от менюто даже не е най-разпространеното поверие, обвързвано с диетите и здравословните режими. А истината е, че в действителност няма потребност:

Да не вечеряме след 7 вечерта

Ето го най-важният трик, обвързван с късните хранения: няма да напълнеем, стига да сортираме вярно нещата, които ядем. Диетологът Джейми Маст споделя пред списание Women’s Health: “Калориите са си калории. Ако общото им количество за деня е по-голямо от това, което изгаряте, то това може да докара до напълняване, без значение кога поемате храната. ” В последна сметка не е значимо по кое време се храните, а какъв брой и дали упражнявате задоволително.

Да не ядем по 5-6 дребни порции през целия ден

Подобно на описаното нагоре – до момента в който ядем верните неща и вярното количество от тях, няма никакво значение какъв брой постоянно се храним. Всъщност, хората, които се придържат към това да ядат по 6 пъти дневно, е доста по-вероятно да прекаляват в калорийно отношение. Това обаче не значи, че не можете да похапваме сред храненията, само че напълно не епроблем да се придържаме към трите съществени хранения, защото метаболизмът ни няма да се забави от това.

 ae0bdf281ba98e57f8d73476c997b795

Да закусваме всеки ден

Добри вести за тези от нас, които избират да се наспят, вместо да станат част по-рано, с цел да имат време за здравословни смутита – яденето на закусна не е непосредствено обвързано с отслабването. Едно скорошно проучване, оповестено в American Journal of Clinical Nutrition разкрило, че в двете фокус групи (в едната хората закусвали постоянно, в другата – не) няма смяна в тежестта. Така че се чувствайте свободни да се наслаждавате единствено и само на утринното кафе, в случай че това е вашето желание.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР