Херцогът на Съсекс принц Хари тръгна по стъпките на покойната

...
Херцогът на Съсекс принц Хари тръгна по стъпките на покойната
Коментари Харесай

Ужас: Принц Хари пое смъртоносен риск като майка си Даяна

Херцогът на Съсекс принц Хари потегли по стъпките на починалата си майка – принцеса Даяна, поставяйки бронежилетки и защитна козирка, с цел да мине през отчасти разчистено минно поле, оповестява " Дейли Мейл ".

Херцогът на Съсекс потегли сред предупредителните знаци по стеснен разминиран кулоар на интензивно минно поле в Дирико, Ангола. Преди това оказа помощ за отдалеченото взривяване на мина.

Всичко това подсети за постъпката на майка му Даяна. Месеци преди трагичната й гибел през 1997 година и 22 години преди сина си, принцесата на народа работи по същата задача.

Даяна също прекоси интензивно минно поле в Ангола. Паметната нейна фотография от Африка обикаля международните медии и през днешния ден. Изображението е направено през януари 1997 година и става една от най-емблематичните фотоси на принцесата, умряла през август същата година.

Хари да не мина по същия маршрут като майка си, защото в този момент там оживена улица с магазини и учебни заведения, таман с помощта на Даяна. Въпреки това символиката се резервира.

През 1997 година Даяна се застъпи за идеята за ликвидирането и възбраната на противопехотните мини. Именно в град Уамбо, където мина майка му, Хари ще посети ортопедичната болница. В нея Даяна се срещна с потърпевши от мини пациенти.

„ Резултатите, които имаме в този момент, се дължат на приноса на Даяна. Когато през 1997 година посети Ангола и се разноски през преди малко изчистено минно поле, принцесата притегли вниманието на целия свят към казуса. Покойната принцеса беше ангажирана и с разнообразни благотворителни акции и посвети живота си на редица значими дела ", съобщи Валдемар Гонкалвес Фернандес от благотворителната организация Halo.

Това е изключително значимо събитие за 35-годишния принц, който сега е на десетдневно турне в Африка със брачната половинка си Меган Маркъл и сина им Арчи. Хари означи, че визитата на майка му „ оказа помощ за смяна на хода на историята ”.

Той похвали и напъните на Halo Trust, които работят за изчистване на минни и други експлозиви в страни, възстановяващи се от война.

„ Мините са нелечим белег от войната. Чрез изчистването на противопехотните мини можем да помогнем на тази общественост да откри мир, а с мира идва опция. Освен това можем да защитим разнообразната и неповторима дива природа, която разчита на красивата река Куито. Тази река и тези диви животни са вашите естествени дадености и в случай че се грижите, ще ви донесат неограничени благоприятни условия в стопанската система, съобразена с природата ", съобщи Хари.











Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР