Херта победи Борусия (Мьонхенгладбах) с 4:1 в мач от 20-тия

...
Херта победи Борусия (Мьонхенгладбах) с 4:1 в мач от 20-тия
Коментари Харесай

Херта разби Борусия след обрат и прекъсна негативната си серия

Херта победи Борусия (Мьонхенгладбах) с 4:1 в мач от 20-тия кръг на Бундеслигата. Гостите поведоха с гол на Нико Елведи в 17-ата минута, само че Джесик Нганкам изравни за берлинчани в 30-ата минута. Мартон Дардай означи със страховит отдалечен шут в 52-ра минута, а Дери Шернхарт затвърди триумфа на домакините в последната 90-ата минута. Крайното 4:1 оформи в последните секунди на мача Доди Лукебакио от дузпа.

Мачът стартира в умерено движение, като и двата тима се проучваха. В 17-ата минута обаче Лука Нетц от Мьонхенгладбах центрира от корнер и Нико Елведи засече топката с глава за 0:1. 13 минути по-късно обаче Херта отвърна на удара. Марко Рихтер получи превъзходен пас с пета от Толга Джигерджи и пусна паралелно подаване, като Джесик Нганкам нямаше по какъв начин да сгреши от близко за 1:1.

В началото на второто полувреме Херта реализира цялостен поврат. Мартон Дардай означи страховит гол след бомбен отдалечен шут с левия крайник, който не остави никакви шансове на Йонас Омлин - 2:1 за Херта.

Гостите пробваха да реагират, само че през огромна част от второто полувреме по този начин и не съумяха да основат нещо рисково пред вратата на Оливер Кристенсен. Все отново в 85-ата минута Джоузеф Скали насочи рисков удар, който мина настрана от вратата на Херта, а единствено две минути по-късно Маркюс Тюрам пропусна 100% състояние, като остана очи в очи със стража на Херта, само че датският вратар на берлинчани мазета в корнер.

В последната минута на постоянното време резервата Дери Шернхарт умъртви всякаква конспирация в дуела. Резервата овладя добре топката в наказателното поле на Борусия, излъга няколко съперника и с отмерен удар с десния крайник вкара за 3:1. В самия завършек на мача разгромът за гостите стана цялостен, откакто Куадио Коне  спъна Люка Тусар и реферът Кристиян Дингерт уточни бялата точка. Доди Лукебакио, който също влезе като запаса, бе безмилостен и оформи крайното 4:1.

С триумфа си Херта съумя да прекъсне неприятната си серия от четири следващи загуби и съумя да изпревари Щутгарт, като към момента се намира в рисковата зона на 16-о място с 17 точки. Борусия (Мьонхенгладбах) пък остава на 10-а позиция в класирането.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР