Хепатит B или С правят много по-големи поражения от коронавируса

...
Хепатит B или С правят много по-големи поражения от коронавируса
Коментари Харесай

Експерт от ВМА: Хепатит B и C правят по-големи поражения от коронавируса

Хепатит B или С вършат доста по-големи провали от ковид и пациентите могат да ги носят цялостен живот. Синдомът на добитата имунна непълнота също е доста по-сериозна болест от COVID-19.
Това сподели в предаването 120 минути полк. доцент Георги Попов, зам. шеф на ВМА, шеф на отделението за инфекциозни заболявания.
Ето по какъв начин някои страни се борят сполучливо с ковид без крути ограничения
Лайшманьоза пък е най-тежкото заболяване, което доцент Попов е лекувал във ВМА. Пациентът е поддържал 40-градусова температура в границите на 2 месеца.
Според Попов, към 80-90% от хората, лекувани у дома, се възвръщат. Други 8-10% се утежняват и биват одобрявани в болница.
Как да се защитим от ковид при излизане от къщи
„ По-лесно е да се откри пациент с ковид през днешния ден , само че не и да се обезпечи профилиран превоз до болничното заведение. Колегите от Бърза помощ сега са задръстени от работа “, сподели ще той.
Средното време, за което един пациент бива оздравял е много дълго. Говорим за сред 9 и 18 дни . Първите заболели, които приехме към 12-15 март, чак в този момент при започване на април се възвръщат.
Всичко ще бъде наред. Никога не трябва да губим вяра, приключи Попов, разяснявайки фотографията на сътрудниците си от ВМА. Те се снимаха облечени със специфични защитни униформи, като носеха маски, а в ръцете си държаха букви, с които са изписали " ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ НАРЕД ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР