Хенрик Кристоферсен стана световен шампион в слалома по ски-алпийски дисциплини.

...
Хенрик Кристоферсен стана световен шампион в слалома по ски-алпийски дисциплини.
Коментари Харесай

Кристоферсен стана световен шампион в слалома

Хенрик Кристоферсен стана международен първенец в слалома по ски-алпийски дисциплини. Победата му е същинска сензация, тъй като беше едвам 16-и след първия манш. Той обаче направи фантастично второ втурване.

28-годишният норвежец приключи с време 1:39.50 минути. Втори се подреди гръцкият играч Ей Джей Гинис с закъснение от 20 стотни. Медалът е първи за Гърция на международно състезание в алпийските ски.

Третата позиция е за Алекс Винацер (Италия), изостанал на 38 стотни от Кристоферсен. Топ 6 допълниха Клеман Ноел (Франция), Себастиан Холцман (Германия) и (Австрия).

Кристоферсен има 23 победи в Световната купа в слалома, само че нямаше злато на Олимпиада или Световно състезание. Той обаче изоставаше на 91 стотни зад водача Мануел Фелер след първия манш. В паузата татко му Ларс Кристоферсен съобщи, че синът му има единствено един късмет – да кара като камикадзе във втората част на надпреварата и да се надява на шанс. И това в действителност се случи.

Представянето на българите включваше четирима скиори. Голямата ни звезда Алберт Попов отпадна в след първия манш, също както и Константин Стоилов. Братята Калин и Камен Златкови продължиха във втория манш. Камент отпадна в него, а Калин приключи на 40-о място.

23 slalom victories in the World Cup and gold was still to come… but today a dream came true for
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР