Хенкел е германски евродепутат и бивш ръководител на IBM в

...
Хенкел е германски евродепутат и бивш ръководител на IBM в
Коментари Харесай

Защо ЕС се нуждае от Великобритания

Хенкел е немски евродепутат и някогашен началник на IBM в Европа, който непрестанно повтаря това, от което доста немски компании се притесняват, и което по някаква причина водачите на Европейски Съюз и английските им последователи не могат да възприемат. Ето какво сподели Хенкел тези дни:

„ Ако Англия се отдръпна от Европейски Съюз без комерсиално съглашение, най-големият губещ в средносрочен и дълготраен проект няма да бъде Англия, а това ще бъде Германия. Износът на немски коли във Англия към този момент се е намалил с 20%, а това е огромен спад, същия като по време на икономическата рецесия от 2008-2009 година Англия ще страда най-вече в кратковременен проект, в случай че няма договорка Брекзит, само че няма да има проблеми при подписването на нови търговски съглашения с страни отвън Европа. Германия обаче ще би трябвало да се бори да размени своя трети по величина пазар за експорт “.

Той повтори обвиняването си, което направи за първи път през юли – че договарящият екип на Европейски Съюз се е опитал да накаже Англия за смелостта й да гласоподава за напускането на Европейски Съюз. Що се отнася до настояванията на Европейски Съюз за все по-висока цена на развода, блъфирането би трябвало да спре и да стартират договаряния за съглашение за свободна търговия сред Англия и Европейски Съюз. Хенкел освен че желае Германия да остане в Европейски Съюз, само че той желае и Англия да остане. Но в случай че водачите на Европейски Съюз желаят да оцелеят, те биха се справили добре, единствено в случай че виждат своите домашни проблеми. Това се отнася и за английските последователите на оставането в Европейски Съюз, който са напълно погълнати от цялата агитация на Европейски Съюз.

„ Ако слушате договарящия на Европейски Съюз Мишел Барние или неговите мажоретки във Англия, бихте помислили, че свободната търговия е някаква привилегия, която Европейски Съюз е подготвен да подари на британците, в случай че те преди този момент му платят 100 млрд.евро. Реалността е такава, че в случай че се случи комерсиална договорка сред Англия и Европейски Съюз, а ние се надяваме, това да стане, то ще е от съвместен интерес за двете страни “.
Някой обаче би трябвало да съобщи думите на господин Хенкел на нашия водещ договарянията за Брекзит Дейвид Дейвис.
Както немският евродепутат споделя, упоритият отвод на Европейски Съюз даже да разиска търговията, преди да е бъде задоволен от цената на договорката, е блъф.Зад кулисите екипът на Европейски Съюз би трябвало да е угрижен от мисълта, че Англия се отдалечава от договарянията, а комерсиалните ползи на континентална Европа се утежняват единствено при мисълта за спиране на търговията с Англия.

Да не се учудваме, в случай че се появят повече разстройства в търговията сред нашите експортьори. През 2016 година Европейски Съюз е изнесъл артикули и услуги в размер на 318 млрд.паунда към Англия, против 236 млрд.паунда в противоположната посока. Премиерът Тереза Май направи доста обилно предложение в речта си във Флоренция през септември, като даде към 20 млрд.паунда, с цел да покрие отговорностите на Англия във връзка с пенсиите на личния състав на Европейски Съюз и други неща.

Но няма причина Англия да приема сумите, които Европейски Съюз желае от нас, с цел да се стигне до търговски договаряния. Вместо на собствен ред да блъфира, Дейвис просто би трябвало да се обади на Барние. Рано или късно Европейски Съюз ще се настани на масата за тези търговски договаряния, тъй като по този начин или другояче прекалено много пари ще останат за тях. Освен това, когато стартират търговски договаряния, Дейвис би трябвало да се погрижи за още един трик, който Европейски Съюз сигурно ще се опита да изкопчи, изключването на финансовите услуги от бъдеща комерсиална договорка.

Това е една сфера, в която Англия има огромно преимущество пред другите европейски страни. Правителството би трябвало да обясни през цялото време, че в комерсиалната договорка са включени финансовите услуги, доколкото тя включва коли, вино или някой от другите артикули, които образуват огромна част от нашия импорт от Европейски Съюз.

Що се отнася до въпроса за ирландската граница, не е нужно да се търси някакво мислено решение, което да остави границата сред Северна Ирландия и Ирландската република отворена, само че някои от ирландските предложенията са странни. Никое английско държавно управление няма да се съгласи да има вътрешна граница сред Северна Ирландия и английската територия. Нито пък ще се съгласим да останем в митническия съюз на Европейски Съюз, тъй като това би отхвърлило едно от основните преимущества на Брекзит, способността да сключваме личните си търговски връзки с останалия свят.

Поражение или победа

Основният проблем е, че мнозина в Европейски Съюз към момента преглеждат това като проваляне на Англия. Това е знак за личната уязвимост на Европейски Съюз. Мнозина се притесняват, че в случай че Англия се оправи добре отвън Европейски Съюз, тогава и други страни ще желаят да изоставен. Вече имахме мощни изяви от страна на евроскептичните партии и претенденти във Франция и Холандия тази година. Евроскептицизмът към момента е доста мощен в Дания и Швеция.

Проблемът на Европейски Съюз е че няма доста чисти вносители в бюджета си. Това е асоциация, формирана от 16 чисти получатели, подкрепяни от 11, по-скоро дано бъдат 10, вносители на пари.
В опита си да накаже Англия за напускането на Европейски Съюз, той се държи като остарялата Източна Германия, опитваща се да оцелее, като сплашва дезертьорите. Тя не проработи за Източна Германия и няма да работи и за Европейски Съюз. Колкото по-бързо продължим да построяваме взаимноизгодни стопански връзки, толкоз по-добре.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР