Хемороидите измъчват хората от векове. Малцина знаят, че дори френският

...
Хемороидите измъчват хората от векове. Малцина знаят, че дори френският
Коментари Харесай

Има ли рискови за развитие на хемороиди професии и кои са те?

Хемороидите изтезават хората от епохи. Малцина знаят, че даже френският император Наполеон Бонапарт е страдал от възпалени хемороиди и това била еднa от аргументите да загуби борбата при Ватерло, твърди Фил Мейсън в книгата си „ Наполеон, хемороидите и други по-малки събития, които трансформираха историята “. Болката на великия военачалник била толкоз мощна, че не можел нито да язди коня си, нито да управлява сражението и армията си.

Ежедневието, което е имал в миналото Наполеон Бонапарт, се възприема като рисково даже и в наши дни.

Важна ли е специалността за здравето ни и каква е връзката въобще с хемороидите? В последните години, когато от ден на ден хора работят в хоум офис режим поради пандемията и придвижването им е сведено до най-малко, специалистите сигнализират, че се поражда тревожна здравна наклонност.

Дали в действителност работата от у дома има връзка с обострянето на хемороидите? Според лекарите е напълно допустимо отдалеченият режим на работа да е обвързван с това социално-значимо заболяване.

Хоум офис наклонност

Повечето хора, които работят от вкъщи си, споделят, че прекарват дълго време седнали. Често остават пред компютъра с по-няколко часа повече, в сравнение с в случай че това се случва в офиса. Разбира се, не е открита директна връзка сред продължителното застояване на едно място и появяването на хемороиди. Смята се обаче, че когато човек остава в седнало състояние повече време, оказва напън върху вените към ануса, което е допустима причина за появяването на хемороиди. Освен това неналичието на придвижване може да докара и до запек, който към този момент е основен фактор, способствуващ за развиването на хемороидална болест.

Професии в риск

Хората, които прекарват дълги часове на стол в офиса, също могат да страдат от проблеми, свързани с хемороидите. Има специалности, които изискват от работещите да остават дълго време в седнало състояние – водачи, чиновници и служители, компютърни експерти, продавачки в супермаркети, маникюристки и прочие При тях факторът обездвижване и превозване на продължителни интервали в седящо състояние може да играе основна роля за развиването на инфектиране в хемороидалната тъкан. Разбира се, хората, които практикуват сходни специалности, не трябва да одобряват това като присъда. Промяната в метода на живот може да ги защищити от развиване на хемороиди.

Почивки и придвижване

Дори и да се постанова да оставате дълго време в седящо състояние, е значимо да знаете, че можете елементарно да разчупите рутината. Как да стане това? Лекарите предлагат да се разхождате няколко пъти дневно, даже и да е единствено в офиса. Ако това не е допустимо, просто станете от бюрото и се разтегнете за няколко минути. Това ще усили притока на кръв в цялото тяло и ще понижи налягането. Добре е да ограничите седенето на стол, доколкото това е допустимо. Така, даже и да имате признаци като сърбеж и раздразнение, свързани с хемороидите, ще облекчите малко дискомфорта. Най-добре е обаче да не чакате да отминат неразположенията, а да вземете ограничения за ограничение на вероятността от повторна поява и при опция да се консултирате с доктор.

Ергономично работно място

За да се предпазите от развиване на затруднения, с изключение на честите разходки и избягването на продължителни интервали на обездвижване, би трябвало да осигурите и най-благоприятен комфорт на работното място. За задачата е добре да употребявате ергономичен стол с подобаващи възглавници за опора. Важно е да се чувствате комфортно и да не се застоявате прекомерно дълго в една позиция.

Спорт за повече тонус

Ако въпреки всичко работата ви не разрешава да си вършиме чести почивки, можете да се опитате най-малко да наваксате с придвижванията, откакто приключите служебните задължения. Спортът след изтощителен ден в офиса ще ви зареди с тонус и сила. Освен това придвижванията са от от основно значение за поддържане на храносмилателната система в положително положение. Когато човек спорутва интензивно – леки тренировки, плуване, разходки или гимнастика, поддържа формата на тялото си и оказва помощ за понижаване на тежестта, което може да оказва напън върху вените ви.

За повече информация по какъв начин да се предпазите от хемороиди и по какъв начин с елементарни стъпки да измененията метода си на живот можете да прочетете

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР