Хелзинки ще бъде домакин на първата в историята на Финландия

...
Хелзинки ще бъде домакин на първата в историята на Финландия
Коментари Харесай

Среща на върха САЩ-Северна Европа започва в Хелзинки

Хелзинки ще бъде хазаин на първата в историята на Финландия среща на върха на Съединени американски щати и скандинавските страни с присъединяване на президента на Съединените щати Джо Байдън в четвъртък. Американският държавен глава дойде предходната вечер след срещата на върха на НАТО във Вилнюс, оповестяват локалните медии.

Преди срещата на върха Байдън ще организира 40-минутна среща с финландския президент Саули Ниинистьо. След това Ниинистьо, дружно с Байдън, ще одобри министър председателите на скандинавските страни. На срещата се чака да участват шведският министър председател Улф Кристерсон, норвежкият му сътрудник Йонас Гар Стьоре, датският и исландският министър-председател Мете Фредериксен и Катрин Якобсдотир. 

Лидерите ще обсъдят по-тясно съдействие сред скандинавските страни и Съединените щати в региона на сигурността, околната среда и технологиите. Срещата на върха ще продължи към три часа. Последната среща сред водачите на Съединени американски щати и скандинавските страни се организира във Вашингтон през 2016 г.  Байдън ще бъде първият президент, посетил Финландия след визитата на Доналд Тръмп през юли 2018 година, с цел да се срещне с съветския президент Владимир Путин.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР