Хелмут е категоричен че не би се върнал в Швайнфурт,

...
Хелмут е категоричен че не би се върнал в Швайнфурт,
Коментари Харесай

Как спокойствието в карнобатското село Искра спечели сърцата на германска двойка

Хелмут е безапелационен че не би се върнал в Швайнфурт, тъй като в България живее без стрес

В дните към Коледа оказваме помощ на хората в потребност, само че и вършим равносметка на решенията, които сме взели. Ден преди Бъдни вечер отиваме към карнобатския край, с цел да ви срещнем с едно немско семейство, което ще посрещне Коледа у нас освен в този момент, а до края на дните си. Такива са проектите на Юта и Хелмут Людвиг, които избраха България за собствен дом.

Двойката взема решение да се реалокира в село Искра преди 2 години. „ Първо половин година търсихме къща. Всъщност колкото повече идвахме в това село, толкоз повече се идентифицирахме с него и в последна сметка останахме тук ", споделиха те. Хелмут и Юта идват със своето огромно семейство от кучета от старонемската порода Леонбергер.

В Германия имали разплодник. Казват, че в случай че се влюбиш в тази порода повече не искаш да я смениш с друга и дори признават, че ги обичат съвсем колкото сина си Рене и внучката си Софи.

И за тази Коледа Юта ще подготви щолен. „ И при нас нощта на 24-и е значима, тъй като вървим на черква. Семейството се събира на 25-и, само че тогава наложително имаме коледна пуйка. Ще опитаме обаче да създадем трапезата като българската този път ”, описа Юта.

Хелмут е безапелационен че не би се върнал в Швайнфурт, тъй като в България живее без стрес. Това което им липсва с изключение на децата, е опцията да приказват на български. Но Юта е уверена че някой ден ще научи езика.

В навечерието на светлия християнски празник двамата си пожелават единствено здраве и успокоение.



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР