Хебър взе още един национал - Завръщаш се в България

...
Хебър взе още един национал - Завръщаш се в България
Коментари Харесай

Илия Петков: Мога да науча много от Камило Плачи

 Хебър взе още един национал Хебър взе още един национал
- Завръщаш се в България след сезон в чужбина. Как се чувстваш?

- Така е. Здрав съм, усещам се отлично, постоянно е прелестно да се върнеш " у дома " (визирам в България).

- Как се стигна до прехвърлянето ти в Хебър?

- Сравнително всекидневно - получих позвъняване от клуба, в което обявиха, че имат интерес да ме привлекат. Останалото са формалности. Тук е моментът, може би, да вметна, че се комуникира извънредно елементарно с управлението на Хебър.

- Какво те накара да приемеш предлагането на първенците?

- Отборът, който се образува, изискванията, които ми предложиха, треньорския щаб, присъединяване в евротурнир - да изброя някои от факторите. А и цялостното отношение на клуба.

- Ще играеш паралелно с едни от най-големите звезди на волейбола, това до каква степен те стимулира?

- Както загатнах преди малко, това също е една от аргументите да приема. С по-голямата част от тях към този момент съм играл дружно в един тим, само че все пак за мен мотивацията да съм паралелно до тях и да се потвърждавам в никакъв случай не отслабва, дори в противен случай.

- Начело на отбора за втора поредна година ще е Камило Плачи - какви са усещанията ти от неговата персона?

- Името приказва единствено по себе си, няма потребност да оставям нищо на усещанията ми. Не съм работил в никакъв случай с него, само че считам, че е човек, от който мога да науча доста.

- Амбициите и задачите ти за идния сезон?

- С оглед на казаното, задачите са да подобрим представянето от предходната година в Европа и да повторим същото такова в родното състезание.

- Как смяташ, какви са възможностите на Хебър в Шампионската лига?

- Преди няколко дни беше изтеглен жребият, доколкото разбрах, започваме от втория (квалификационен) кръг - против тима на Аркада (Галац). Не съм осведомен изцяло с тима, който комплектоват, само че считам че биха били реализуем противник. Надявам се и потокът да е подобен по-късно, че да успеем да влезем в групите.

- Равносметката ти за сезона в Сен Куентен, удовлетворен ли си от представянето си?

- Генерално видяно съм удовлетворен от миналия сезон. Първо излизане от страната за мен, тъй че това единствено по себе си беше предизвикателство. Отборното показване надмина предварителните упования на управлението, а що се отнася до персоналното - не се случва постоянно да съм удовлетворен. Но може би съм израснал... освен волейболно.

- Имаше ли вид да останеш там? А други предложения от чужбина?

- Имах вид и да остана, също и оферти от чужбина. Почти всички тимове упорстваха за отговор много рано, а аз не желаех да бързам с вземането на решение.

- Имаше ли оферти от някой български тим - да вземем за пример Нефтохимик или Добруджа?

- Не желая да влизам в конкретика, само че български тимове също демонстрираха интерес, за което съм признателен. Това, което споделих за задграничните, важи също ненапълно и тук.

- Какви са най-ярките ти мемоари от Франция?

- Най-ярките ми мемоари, макар че посетихме забавни места, са свързани със съотборниците ми. Бяхме превъзходен колектив, регистрирам, че бях късметлия да се разбираме всички и отвън залата.

- Как ти повлия локалната просвета, има ли нещо, което в действителност те впечатли?

- Впечатлен, може би, не е най-точната дума. Не са безпределно доста нещата, които бих взаимствал от тях като просвета. Но през целия ми престой полагах старания да стартира да приказвам езика, тъй като би ми било единствено в плюс, даже и отсега нататък.

- Пожелай нещо на почитателите на Хебър?

- На почитателите на Хебър поисквам, каквото и на себе си - здраве, споделени хубави моменти и победи!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР