Хебър взе много важна победа с резулта 2:0 далеч от

...
Хебър взе много важна победа с резулта 2:0 далеч от
Коментари Харесай

Хебър матира беззъб Берое и гледа към спасението

Хебър взе доста значима победа с резулта 2:0 надалеч от вкъщи против Берое в Стара Загора в среща от 30-я кръг на efbet Лига. Стефан Цонков откри в 24-ата минута. Георги Търтов повиши преднината на гостите в 72-а минута. Домакините по този начин и не откриха съпротивителни сили, с цел да намерят път към гола и позволиха много неприятна загуба.

Минути преди началото на срещата оповестения за титуляр в състава на Хебър – Венсан Марсел, е почувствал болежка и беше сменен от Стоян Стоичков.

В първите двадесет минути играта беше равностойна, като гостите от Пазарджик имаха лек превес във владението на топката. Ударите към вратите обаче липсваха.

Хебър обаче заигра по-добре и съумя да открие резултата с първия удар в мача в 24-ата минута. Футболистите на Любослав Пенев извършиха четири ъглови удара в границите на към две минути, а при последния се стигна до попадението. Топката беше центрирана в наказателното поле, където вратарят Иван Караджов мазета, само че не по най-хубавия метод. След това Мартин Михайлов отигра с глава към втора греда за Цонков, който бе изтърван и с глава означи от два-три метра, макар че Караджов опита да избие, само че несполучливо – 0:1.

Берое опита да тръгне по-смело в предни позиции и в 32-ата минута Спас Георгиев центрира чудесно отляво към границата на вратарското поле, където обаче сантиметри не доближиха до Тонислав Йорданов да засече топката.

Домакините стигнаха до първия си изстрел в дуела в 38-ата минута, който бе и в очертанията на вратата. Серкан Юсеин отмъкна топката от краката на Алехандро Гарсия в половината на Хебър, след което комбинира с Тонислав Йорданов към вътрешността на терена. Той се нуждае от три докосвания, с цел да си овладее топката, да се обърне и да стреля мощно и рисково с десния крайник, само че вратарят Петър Дебърлиев внимаваше, беше покрил долния си ляв ъгъл и съумя да избие в корнер.

В последната минута от постоянното време на първата част Сана Гомеш опита да центрира отляво в наказателното поле, само че се получи нещо като удар към първа греда, само че вратарят на Хебър внимаваше и мазета в корнер. След неговото осъществяване топката бе изчистена, само че тя стигна до Божидар Пенчев, който опита изстрел от воле на границата на наказателното поле и бе прецизен, само че прекомерно слаб, с цел да затрудни стража на гостите.

В ответната офанзива Хебър имаше отличен късмет за второ попадение тъкмо преди почивката. Алехандро Серано комбинира с Георги Търтов на левия фланг, който пък центрира в наказателното поле точно назад за испанеца, който стреля от придвижване с левия крайник, само че неопределено около лявата греда на Караджов в навън.

През втората част Берое се опита да вземе самодейността, само че създаваше прекомерно малко пред вратата на Петър Дебърлиев. 

В 64-а минута, след положително центриране на Спас Георгиев, браниел на Хебър се размина с топката, само че Тонислав Йорданов не съумя да уцели добре топката, с цел да насочи прецизен удар.

В 72- минута обстановката за домакините стана още по-сложна. След следващата добра конраатака Анте Живкович се оказа на стрелкова позиция и нацели гредата на вратата на Иван Караджов. В следствие обаче Георги Търтов направи добавка на празна врата за 2:0. 

До края на мача нямаше доста положения пред двете порти, като домакините към този момент не имаха вяра в обрата и разумно изгубиха. 

Берое - Хебър Пазарджик  0:2

0:1 Стефан Цонков 24'

0:2 - Георги Търтов 72'

Стартови сформира:

Берое:  73. Иван Караджов, 2. Густаво Каскардо, 3. Гомес Сана, 5. Зария Ламбулич, 8. Серкан Юсеин, 10. Уерди Мара, 14. Педро Сантана, 17. Спас Георгиев, 18. Клайдер Машедо, 77. Божидар Пенчев, 98. Тонислав Йорданов

Треньор:  Николай Киров

Хебър:  1. Петър Дебърлиев, 33. Стефан Цонков, 27. Роберт Мазан, 55. Георги Вълчев, 19. Муса Сила, 7. Стоян Стоичков, 8. Алехандро Серано, 98. Георги Търтов, 39. Анте Живкович, 77. Октай Хамдиев, 5. Мартин Михайлов

Треньор:  Любослав Пенев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР