Хайвер от охлюви е последният писък в гурме-модата, който ще

...
Хайвер от охлюви е последният писък в гурме-модата, който ще
Коментари Харесай

Хайвер от охлюви – последен писък в скъпите лондонски ресторанти

Хайвер от охлюви е последният вик в гурме-модата, който ще направи същински взрив в Париж и Лондон, предвиждат експерти в региона на кулинарията.

Идеята за търговия с хайвер от охлюви принадлежи на Доминик и Силви Пиер – съпрузи, които имат плантация за охлюви в региона Пикардия, Франция.

От тялото на един охлюв излизат по към 100 зрънца хайвер годишно, които тежат общо 4 грама. С цената на доста старания Пиер постигнал невъзможното – един охлюв да дава четворен рандеман.

За реализацията на тази своя концепция той отделил три години, доста старания и ужасно доста пари. Освен че постигнали мечтаното, фермерите измислили особено меню за охлювите и създали метод за запазване на хайвера, тъй че той да не загуби дълго време нежния си усет.

Така във фермата за една година били събрани над 300 кг хайвер от охлюви. Зрънцата хайвер са доста дребни и са кремави на цвят. Според производителите те имат характерен усет с горски мирис.

Съпрузите към този момент са подписали контракт за доставка на изискания артикул с най-скъпите лондонски и парижки заведения за хранене. В Европа 50 грама хайвер от охлюви се продава на цената на хайвера от есетра – към 120 $.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР