Хайнан е популярен ваканционен регион в Южен Китай. Тъй като

...
Хайнан е популярен ваканционен регион в Южен Китай. Тъй като
Коментари Харесай

Най-големият изкуствен остров в света се намира в Китай

Хайнан е известен ваканционен район в Южен Китай.

Тъй като островът е прекомерно дребен за всички туристи, край крайбрежията му е повдигнат неестествен.

Островът на океанските цветя е най-големият неестествен остров в света, само че планът към този момент провокира два абсурда в късата си история.

Остров Хайнан се смята за парадайс за отмора в Китай. Тук има освен километри пясъчни плажове, само че и тропически гори, като постоянно се съпоставя с Хавай.

Само през 2021 година до Хайнан са пътували 65 милиона китайци. Ако китайското държавно управление обаче разреши на непознати туристи да идват още веднъж тук, ще е належащо повече пространство. Решението се споделя Островът на океанските цветя. Това е най-големият неестествен архипелаг в света, формиран е от няколко острова и е издигнат край крайбрежията на Хайнан.

С обща повърхност от 800 хектара, архипелагът се състои от три острова, които са свързани един с различен, а множеството от постройките към този момент са приключени. Включени са голям брой хотели и жилищни комплекси. В бъдеще се чака тук да живеят 200 000 души.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от All from Above (@all.from.above)

Освен постройките, на заключителен стадий са и туристическите атракции. Например, единственият заснежен аквапарк в Китай с планински пейзаж се намира на острова, в случай че в тропическия климат на Хайнан има междинни годишни температури от 27 градуса.

Можете също по този начин да посетите опера, музей, ботаническа градина и аквариум. На фона на всичко се откроява конгресният център, чийто здания наподобяват на цъфнали божури.

Друга атракция е стъкленият мост в тропическата райска гора Ялонг, който с 400-те си метра е един от най-дългите по рода си в Китай. Skywalk е открит през 2018 година и дава панорама към „ Тропическата райска гора “.

Почиващите могат да пазарят на острова в безмитни търговски центрове, да опитат международни специалитети (край Хайнан има дванадесет ресторанта със звезди Мишлен) и даже да сключат брак на осем разнообразни места.

Скандал с разрешителни

След като елементи от острова се отвориха в края на 2020 година, нещата в този момент се връщат няколко стъпки обратно. В началото на януари 2022 година управляващите заповядаха да се съборят 39 жилищни здания, тъй като разрешението за градежа им е получено нелегално. Този случай обаче не би трябвало да окаже резултат върху останалата част от плана.

Проектът се смята за рисков за околната среда

Не единствено строителството прави плана спорен. Островът край Хайнан е противоречив и от екологична позиция. Изкуствените острови евентуално ще навредят на морския живот, както акцентират еколозите. Фактът, че елементи от острова са предпазени, наподобява не пречи да се построят голям брой хотелски комплекси, а почиващите смущават животните, които живеят в тропическите гори.

Каква ще е ориста на острова обаче следва да се разбере.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР