Хавиер Ибанес има потенциала да спечели отличие от олимпийския турнир

...
Хавиер Ибанес има потенциала да спечели отличие от олимпийския турнир
Коментари Харесай

Треньорският щаб на националния отбор по бокс вярва в потенциала на Хавиер Ибанес

Хавиер Ибанес има капацитета да завоюва отличие от олимпийския шампионат в Париж, има вяра помощник-треньорът на националния тим по бокс Александър Александров.

Боксьорът завоюва златния орден на Европейските игри в Краков.

" Европейското състезание бе с доста мощни боксьори и сме удовлетворени от резултата, който постигнахме, само че постоянно може и повече. Хавиер направи най-силния шампионат, в който аз в миналото съм го виждал. Той изигра пет страхотни срещи, в които сподели, че е с класа над всички негови съперници. Мисля, че следващата година той е един сигурен медалист от Олимпиадата. Йорда Морехон също направи доста мощен шампионат и сподели най-силния си бокс, откогато се състезава за България. Той реализира две победи, като първата изключително бе доста сложна. Той мина през рунд, в който получи нокдаун, само че съумя да се събере и да обърне мача. Другите момчета също демонстрираха качества - Рами Киуан и Радослав Росенов бяха на крачка от квотата, само че и двамата имаха съществени травми, които им попречиха както в подготовката, по този начин и на самото състезание. С тази игра обаче, която демонстрираха и на международното състезание, и на Европейските игри, сме оптимистично настроени, че ще завоюват право да играят в Париж. Още малко им би трябвало нашите боксьори и се надявам следващата година да имаме още две-три квоти при мъжете ", сподели Александров.

Старши треньорът Жоел Арате добави, че за следващата година са вероятни промени в състава на националния тим, защото конкуренцията е доста огромна, а категориите, които са олимпийски, са единствено седем. Той обаче изрази удовлетворение от това, което е видял от националите в Краков. Арате посочи, че предстоят няколко месеца на възобновяване и интензивна подготовка за международните олимпийски квалификации следващата година. За тях към момента няма удостоверение от Международния олимпийски комитет, само че упованията са те да бъдат в Италия през март месец, незабавно след шампионата за купа " Странджа ", и в Казахстан през май.

В проектите на селекционера влиза и лагер в Куба през декември, който обичайно събира боксьори от най-силните школи - тази на домакините, на Казахстан, на Узбекистан, на Франция, Азербайджан и други, само че това ще се прецизира занапред.

Един от тези, които най-вече ще се нуждаят от отмора, е Рами Киуан, който стигна до четвъртфиналите на Европейските игри. Той описа, че има разкъсване на бицепса на дясната ръка, с което е играл още на международното състезание в Ташкент през май месец.

" Турнирът беше доста мощен, тъй като се събрахме в една категория боксьори от три разнообразни. Мога да посоча контузията ми или съдийските решения като причина за загубата ми, само че считан, че няма кого различен да обвинявам, с изключение на себе си. Просто би трябвало да работя по-здраво. Убеден съм обаче, че в случай че съм здрав, няма боксьор, който да не мога да победя ", изясни Киуан.

Заради скъсания бицепс националът в категория до 71 кг ще замине за Германия в околните дни, където ще претърпи интервенция.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР