Хавайските власти възобновиха масовата евакуация на посетители и жители, блокирани

...
Хавайските власти възобновиха масовата евакуация на посетители и жители, блокирани
Коментари Харесай

36 станаха жертвите на пожара в Хавай

Хавайските управляващи възобновиха всеобщата евакуация на гости и поданици, блокирани на север от исторически град на хавайския остров Мауи, който беше погубен от горски пожар, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на публични представители.

Горските пожари, разпалвани от мощните ветрове на вихър, преминаващ надалеч на юг от островната верига, минаха в нощта против сряда през град Лахайна и други елементи на остров Мауи. По данни на управляващите минимум 36 души са починали, а десетки други са били ранени. Повече от 271 постройки са били развалени или унищожени. Това е най-смъртоносният пожар в Съединени американски щати след този в Калифорния през 2018 година, при който починаха минимум 85 души, откакто пламъците на процедура изравниха със земята град Парадайз, показва АП.

Главният път, който минава около западното крайбрежие на Мауи - и също по този начин е единственият път към и от Лахайна - беше затворен за по-голямата част от придвижването, до момента в който продължаваха дейностите по гасене на пожара и избавяне на хора.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР