Хавана. Американски дипломати в Куба станаха жертва на нападение с

...
Хавана. Американски дипломати в Куба станаха жертва на нападение с
Коментари Харесай

Sky News: Акустичната атака срещу американското посолство в Куба доведе 19 дипломати до загуба на слух, баланс, координация и мозъчни травми

Хавана. Американски дипломати в Куба станаха жертва на нахлуване с шпионско устройство, което докара до загубата на слух, баланс и мозъчни проблеми, предава Sky News.
Около 19 дипломатически чиновници в американското посолство в Хавана са наранени от потреблението на скрито шпионско устройство.
Властите обявиха, че офанзивите са завършили напролет на 2017-та година, само че е имало още един случай предишния месец.
Разследващите органи се пробват да разпознават устройството, с което са нападнати дипломатите в домовете си в Хавана. Засега нищо не е намерено.
Американската асоциация на външнополитическите чиновници съобщи, че дипломатическият личен състав е изгубил непрестанно слуха си, има мозъчно отичане и главоболие, както и загуба на баланс. Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Хедър Науерт сподели, че управляващите проверяват мащаба на офанзивите и свидетелствата за тях.
„ Можем да потвърдим, че различен случай се случи предишния месец. Не можем да изключим и нови случаи, защото медицинските ни специалисти не престават да преглеждат представителите на дипломатическата общественост “, сподели тя.„
Заради тези произшествия през май месец двама кубински дипломати бяха изгонени от Вашингтон, защото Куба не е съумяла да отбрани американските представители в Хавана. Въпреки това, Съединени американски щати не са обвинили кубинското държавно управление за случаите.
Превод и редакция: Симеон Миланов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР