Хатидже Дженгиз, годеницата на убития саудитски журналист Джамал Кашоги, заяви,

...
Хатидже Дженгиз, годеницата на убития саудитски журналист Джамал Кашоги, заяви,
Коментари Харесай

Годеницата на Кашоги: Тръмп може да потули случая с убийството

Хатидже Дженгиз, годеницата на убития саудитски публицист Джамал Кашоги, съобщи, че не би трябвало да се разрешава на управляващите на Саудитска Арабия да потулват случая и прикани Запада да търси правдивост, написа " Гардиън ".

 Англия знаела за скрит план на Саудитска Арабия да убие Кашоги
Англия знаела за скрит план на Саудитска Арабия да убие Кашоги

Кашоги разполагал с доказателства, че саудитците са употребявали химически оръжия в Йемен

На траурно събитие в Лондон Дженгиз съобщи: " Вярвам, че саудитският режим знае къде е тялото му. Те би трябвало да отговорят на настояването ми, това не е единствено искане на избраница, а хуманно и ислямско искане от всеки, всяка страна ".



Дженгиз разкритикува отговора на някои страни и съответно на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Тя се опасява, че президентът " павира пътя за прикритие ".

 Главният прокурор на Саудитска Арабия в Истанбул за убийството на Кашоги
Главният прокурор на Саудитска Арабия в Истанбул за убийството на Кашоги

Прокурор шейх Сауд ал Муаджиб кацна с частен аероплан на летище " Ататюрк "

" Разочарована съм от дейностите на управлението на доста страни, изключително на Съединени американски щати. Президентът Тръмп би трябвало да помогне за откриване на истината и да обезпечи правдивост. Той не би трябвало да павира пътя за прикриване на убийството на моя избраник. Да не разрешаваме парите да замъгляват съзнанието ни и да компрометираме нашите полезности ", прикани тя.

Тръмп излезе със смесени сигнали по случая. Той даде обещание недопечен отговор, само че в това време разгласи, че Съединени американски щати желаят да запазят тясното съдействие със Саудитска Арабия.

Дженгиз, която придружи Кашоги до саудитското консулство на 2 октомври и заяви на турската полиция, че не се е върнал, съобщи, че животът й се е обърнал с главата надолу след този " отблъскващ ден ".

 Матис настоя за цялостно следствие на убийството на Кашоги
Матис настоя за цялостно следствие на убийството на Кашоги

Саудитска Арабия обаче няма да екстрадира обвинените

" Ако знаех какво ще се случи, щях да вляза в консулството и да се изправя пред екипа от убийци. Ако знаех...щях да направя всичко по силите си да му попреча да не влиза в постройката. Никога не сме си представлявали такова равнище на варварска свирепост и зло ", оплака се тя.

Хатидже Дженгиз разказа годеника си като родолюбец, който е чувствал, че има задължението да стане " гласът на безгласните ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР